https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-nepodcenujte-informace-ktere-date-svemu-kadernikovi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Nepodceňujte informace, které dáte svému kadeřníkovi!

31.10.2022 11:00
Kolikrát jste byli u kadeřníka a odcházeli jste méně spokojení? Jste někdo, kdo chodí od kadeřníka ke kadeřníkovi a doufá, že najde „toho“, kdo rozumí tomu, co vy chcete? Jste takoví? Řekneme vám jedno veřejné tajemství: možná jim na začátku nedáváte správné informace!
 
Jste-li z Prahy, zkoušíte jednou kadeřnictví Praha 5, a když se chcete plácnout přes kapsu, počkáte si půl roku na top kadeřnictví v Praze 1. Pokud jste z menšího města, máte volbu omezenou, ale i tak najdete minimálně deset kadeřnických salónů. Pokud chcete pro své vlasy pokaždé ten nejlepší styl, musíte svému kadeřníkovi sdělit následujících pět věcí:

      1. Co se vám na vlasech nelíbí, např. kudrny, vlny, ofiny a tak dále.
      2. Jak dlouho jste připraveni strávit každý den úpravou vlasů.
      3. Jaké zařízení/produkty používáte k úpravě vlasů.
      4. Jak často si necháváte stříhat/barvit/upravovat vlasy.
      5. Jakékoli obavy o své vlasy, např. vypadávání vlasů, lámavost, lupy atd.
Co se vám na vašich vlasech NELÍBÍ – můžete mít nádherně kudrnaté kudrlinky, ale ze srdce je nenávidíte. Nebo rozhodně nechcete pěšinku uprostřed hlavy. Některé věci nejsou vašemu kadeřníkovi vždy zřejmé, takže musí mít jasno v tom, co se vám nelíbí, než vás začnou stříhat.

Jak dlouho jste připraveni strávit každý den úpravou vlasů. Opravdu nemůžete podceňovat důležitost zveřejnění této informace. Je běžné, že lidé přijdou s fotkou své oblíbené celebrity a řeknou: „Chci tento účes“. Pokud je to účes, který zabere hodinu stylingu každý den a vy jste typ člověka, který stále spěchá… nebude to fungovat, bez ohledu na to, jak moc to chcete.

Co používáte k úpravě vlasů? Pokud toužíte po uhlazeném, rovných vlasech a nevlastníte žehličku, může být obtížné udržet si vzhled, se kterým přijdete od kadeřníka domů. Řekněte svému kadeřníkovi, jaké vybavení používáte a jaký typ produktů používáte, a požádejte o radu, co budete pro zvolený účes potřebovat.

Jak často se rádi necháváte stříhat/barvit/upravovat – opět, pokud máte tmavé vlasy a chcete být blond, budete potřebovat častější návštěvy, než když se budete držet blíže své přirozené barvě. Totéž u střihu, který je velmi výrazný… bude vyžadovat častější návštěvy vašeho kadeřníka. Pokud víte, že chcete chodit ke kadeřníkovi jednou za několik měsíců, musíte mu to říct a domluvit se na střihu, který nebude vyžadovat častější zásahy.

Jakékoli obavy ohledně vašich vlasů – pokud jsou vaše vlasy poškozené nebo máte problémy s jejich lámáním nebo vypadáváním, je důležité, abyste o tom informovali svého kadeřníka. Samozřejmě, že kadeřník při pohledu či dotyku vašich vlasů pozná, zda jsou zničené, ale lepší je si o tom promluvit, poradí vám vitamíny a regenerační přípravky a také chybu můžete dělat při mytí či úpravě vlasů.

Pokud sdělíte těchto pět věcí svému kadeřníkovi, měli byste vycházet z kadeřnictví s účesem, který vyhovuje vám a vašemu životnímu stylu.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist