https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-nepodcenujte-vnitrni-stineni-proti-slunci-ochrani-vas
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Nepodceňujte vnitřní stínění proti slunci – ochrání vás!

21.5.2019 13:20
Ostré paprsky, horko a dusno. To všechno se vám může velmi snadno přihodit, opomenete-li interiérové stínění proti slunci. Dejte si záležet na estetice, ale i funkčnosti, a vsaďte na kvalitní stínící římské rolety, které vás ochrání před nechtěným sluncem. Před přímým slunečním svitem vás dobře ochrání vnitřní látkové stínění, se kterým se záhy seznámíme. Ukážeme vám několik druhů - a zdaleka to nejsou všechny! - ze kterých si každý vybere to pravé.
 

Římské rolety

Kam se hodí? Římské rolety jsou jedinečné díky skládání látky při stahování. Jejich využití je vhodné zejména v kuchyních či obývacích pokojích, kde si přes den zajistíte soukromí a zbavíte se nechtěných slunečních paprsků. Pyšní se elegantním vzhledem, čímž přispívají k honosnosti interiéru, ve kterém se nachází. Římské rolety můžete mít i na střešních oknech.

Co vám nabízí?

Římské rolety mají plno barevných odstínů od těch světlých, neutrálních, po pestrobarevné. Výjimkou nejsou ani růžové či tyrkysové odstíny, které mohou příjemně ladit s dětským pokojem. Existuje i varianta s nehořlavou či zatemňující tkaninou. Barevnému ladění si přizpůsobíte i barvu řetízku, kterým se římské rolety ovládají. Výrobcem je firma Bematech, která má na trhu dlouholetou tradici. Z toho důvodu jsou rolety vyráběny nejmodernějšími technologiemi. Mezi ně patří neviditelně švy nebo laminátové výztuže, které zaručují absolutní napnutí látky.

Screenové rolety

Kam se hodí? Pokud toužíte po absolutním soukromí a zastínění interiéru, jsou screenové rolety přesně pro vás! Screenová látka je speciální svým složením i funkčností. Jedná se o skelná vlákna obalená v PVC, která odrážejí slunce a zvenčí nepropustí zvědavé pohledy. Naopak zevnitř ven uvidíte naprosto přirozeně. Screenovou roletu využijete jak v administrativních budovách, tak v domech.

Co vám nabízí?

Screenové rolety se pyšní neobyčejnou odolností. Tkanina je navržena tak, aby odolala i drápkům vašich domácích mazlíčků. Pokud toužíte po originálním vzhledu, domluvte si screenové rolety s potiskem! Máte oblíbenou fotografii z dovolené nebo jen chcete nějaký sympatický motiv? Obojí je možné. Vaše rolety se stanou vašimi obrazy na stěnách. Látku si vybíráte z více, než devadesáti variant! Zvolte si mezi průsvitnou a částečně zatemňující roletou. Podle rozměru rolety a vašich priorit vám přizpůsobíme ovládání. Dáváte přednost manuální manipulaci pomocí řetízku, nebo byste raději motor či baterii?

Japonské posuvné stěny

Kam se hodí? Pro milovníky východního stylu bydlení tu máme japonské posuvné stěny. Nemusíte mít domov plný japonských designových prvků, protože posuvné stěny se hodí skoro kamkoli. Nejlépe vyniknou v rozlehlých světlých prostorách s malým počtem věcí. Takové prostředí jim dodává jedinečnost. Naopak se vyhněte umisťování posuvných stěn do malých temných místností, kde se to hemží nábytkem a dekoracemi. Nejen, že by se místnost rázem zmenšila, ale posuvným stěnám to nelichotí.

Co vám nabízí?

Japonské posuvné stěny mají nemálo výhod. Při jejich výběru se těšte na širokou škálu látek různých barev a materiálů. Jedná se o kvalitní zastínění, které je na první pohled naprosto originální. Posun stěn je zcela tichý, přičemž posuvný panel si vybíráte sami. Posuvné stěny můžete využívat buď jako stínění nebo jako zatemnění. Vše se odvíjí od hustoty látky. V případě kancelářských prostor se japonské posuvné stěny hodí k zakrytí kuchyňského koutku nebo nevzhledného kumbálku s čisticími prostředky.

Moderní závěsy

Kam se hodí? Zatemňovací závěsy se hodí takřka do každé místnosti. Opatrnosti dbejte pouze v případě kuchyní kvůli načichnutí látky jídlem, nebo v dětských pokojích, kdy děti mohou v zápalu hry tkaninu poničit například nůžkami. Ideální volbou jsou pak ložnice nebo obývací pokoje, kde závěsy dodávají na útulnosti a pohodlí. Víte, jaká je správná délka závěsů?

Co vám nabízí?

Zatemňovací závěsy jsou vyvíjeny s nejvyšší pečlivostí firmami z Evropské Unie. Pro výrobu se používají nejmodernější technologie, jako jsou neviditelné stehy nebo řez laserem. Díky němu se látka netřepí a je dokonale rovná. Závěsy mimo jiné tlumí hluk a poskytují částečnou tepelnou izolaci interiéru. Navíc jsou naprosto ideálním doplňkem, který vhodně podtrhne přednosti pokojů. Na výběr máte až dvě stě barevných odstínů látky, takže si s jistotou vyberete ten správný. Tohle jsou důvody, proč budete 100% milovat blackout závěsy.


reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist