https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-nerez-ekologicka-volba-pro-udrzitelnou-budoucnost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Nerez: Ekologická volba pro udržitelnou budoucnost

13.6.2024 13:35
Naše planeta každý den čelí řadě nepříznivých vlivů, které jsou způsobeny průmyslovou činností a nadměrnou spotřebou. Materiály, které lidstvo denně používá, mají často negativní dopad na životní prostředí. Nezbytné tak je hledat udržitelná řešení a volit materiály, které jsou šetrné k přírodě a zároveň splňují vysoké nároky na kvalitu a odolnost. Přesně taková je i nerezová ocel. Proč volit právě ji v porovnání s jinými materiály?
 

Nerez vs. ostatní materiály: Srovnání ekologického dopadu

V současné době je hojně využíván plast. Právě plast je všudypřítomný a používá se v mnoha odvětvích. Výroba plastu je energeticky vysoce náročná a jejím výsledkem je velké množství skleníkových plynů. Kromě toho nejsou plasty biologicky odbouratelné a jejich rozklad trvá stovky let, což vede ke znečištění půdy a oceánů.

Velmi oblíbený je v současné době i hliník, který je lehký a odolný, často se tak používá ve stavebnictví a výrobě dopravních prostředků. Jeho výroba však vyžaduje obrovské množství energie a produkuje velké množství odpadu.

Ocel patří mezi nejběžnější materiálů používaných ve stavebnictví a průmyslu. Její výroba je energeticky náročná a produkuje velké množství emisí. Navíc ocel podléhá korozi, což zkracuje její životnost a vede k nutnosti častější výměny.

Oproti výše uvedeným materiálům je nerezová ocel, která je slitinou železa s chromem a dalšími prvky, vysoce odolná vůči korozi, chemikáliím a mechanickému poškození. Její výroba je sice energeticky náročnější než u běžné oceli, ale díky své dlouhé životnosti a možnosti recyklace je nerez mnohem ekologičtější volbou.

Proč zvolit nerez i pro váš projekt?

Mezi přední benefity nerezové oceli patří dlouhá životnost. Nerez si zachovává své vlastnosti po mnoho let, což snižuje potřebu časté výměny a tím i produkci odpadu. Nerez lze navíc recyklovat bez ztráty kvality, což šetří přírodní zdroje a snižuje množství odpadu na skládkách.

Další výhodou nerezu je skutečnost, že se jedná o neporézní materiál, který se snadno čistí a dezinfikuje, což je důležité zejména v potravinářství a zdravotnictví. Dalším benefitem pak je, že nerez má moderní a elegantní vzhled, který se hodí do různých prostředí.

Stainless Europe: Váš spolehlivý partner pro nerezové materiály

Stainless Europe se řadí mezi přední distributory nerezových materiálů nejen v České republice, ale i na evropském trhu. Společnost spolupracuje s renomovanými výrobci a nabízí široký sortiment nerezových výrobků pro různá odvětví. V jejich bohatém sortimentu nechybí hutní, svařovací a spojovací materiály včetně těsnění a příslušenství. Přesvědčit se můžete sami na www.stainlesseurope.cz.

Stainless Europe věří, že nerez je materiálem budoucnosti, a to především díky jeho ekologickým výhodám, dlouhé životnosti a dalším vynikajícím vlastnostem, které ho předurčují k tomu, aby se stal klíčovým materiálem pro udržitelný rozvoj. Volbou nerezu přispějete k ochraně životního prostředí a zároveň získáte kvalitní a odolný materiál, který vám bude sloužit po mnoho let.


reklama


 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist