https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-o-jake-prazske-casti-je-na-realitnim-trhu-nejvetsi-zajem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

O jaké pražské části je na realitním trhu největší zájem?

21.3.2022 11:56
Pražská adresa je stále prestižní a prakticky nekonečné možnosti pro pracovní i osobní život dělají z bydlení v hlavním městě velké lákadlo. I v rámci Prahy je ale o některé městské části větší zájem než o jiné. Záleží samozřejmě také na osobních preferencích, někdo bude preferovat život na periferii, někdo se raději rozhodne pro blízkost centra. Jaké části Prahy jsou pro zájemce o bydlení nejlákavější a nejžádanější?
 

Blízkost centra jako lákadlo

Širší centrum Prahy láká na maximální občanskou vybavenost a nesmírně bohatý seznam pracovních nabídek stejně jako nekončící možnosti zábavy, nákupů nebo škol všech stupňů a typů.

Praha je známá pro svůj vysoce efektivní systém veřejné dopravy. A právě v centru vyniknou její výhody nejvíce. Centrem města prochází všechny tři linky metra, je zde hustá síť tramvajových linek i napojení na autobusovou dopravu. Není problém se rychle dostat do kterékoliv jiné pražské části i k dopravním uzlům pro dálkové trasy a linky.

Je libo Smíchov nebo raději Žižkov?

Mezi nejvyhledávanější hesla na realitních serverech patří rozhodně prodej bytů na Smíchově. Tato část Prahy 5 rozkládající se na levém břehu Vltavy v sobě spojuje blízkost centra Prahy i dostatek zeleně. Smíchov se rychle stává opravdu prestižní adresou.

Velký zájem je také o byty na prodej v Žižkově. Také tato čtvrť s dlouhou a slavnou historií nemá o zájemce o bydlení nouzi, stejně jako sousední Vinohrady. Výborná dostupnost všech tří tras metra, nepřeberné množství obchodů, restaurací a služeb, kina, divadla a v neposlední řadě jedinečný genius loci, to vše je Žižkov.

I periferie má co nabídnout

Lidé, kteří si uvědomují výhody života ve městě a chtějí jich naplno využít, přitom ale preferují klidnější prostředí, volí často okrajové části metropole. Místa jako Kbely, Čakovice nebo třeba Troja jsou také maximálně oblíbené a prodejci nemají o zájemce nouzi.


reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist