https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-sacky-na-ovoce-kde-sehnat-nejsirsi-nabidku-za-nejnizsi-cenu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Sáčky na ovoce – kde sehnat nejširší nabídku za nejnižší cenu

19.8.2020 11:22 | PRAHA (Stario)
Na co hodí sáčky na ovoce? Téměř na vše, co chcete uložit.
Na co hodí sáčky na ovoce? Téměř na vše, co chcete uložit.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Stario
Igelitovým pytlíkům ještě zcela neodzvonilo, ovšem i přesto nabírají eko sáčky na popularitě. Dříve byly recyklovatelné pytlíky a tašky spíše alternativou. Dnes o tyto produkty roste stále větší zájem a pomalu ale jistě se stávají normou pro čím dál více lidí. Proč se vyplatí pořídit si eko sáčky na ovoce? Kdo je nabízí a za jakou cenu je lze sehnat?
 
Ekologické sáčky na ovoce mají hned několik výhod. Jedním z největších benefitů je samozřejmě fakt, že jsou šetrné k životnímu prostředí. Zatímco plast se v přírodě může rozkládat až stovky let, eko sáčky za sebou zanechávají minimální stopu.

Další výhodou sáčků na ovoce je jejich víceúčelovost a znovupoužitelnost. Igelitový pytlík skončí v odpadkovém koši brzy po příchodu ze supermarketu. Eko sáček je naopak možné použít opakovaně při každém dalším nákupu.

Kromě ovoce je v těchto sáčcích navíc možné skladovat i jiné věci jako je kosmetika, drobné hračky či psací potřeby. Širokou škálu eko sáčků nabízí čínský e-shop AliExpress. Výhodou je možnost nakupovat na AliExpressu v češtině. Eko sáčky nabízí i jiné čínské e-shopy.

Na čínských e-shopech je možné objednat sáčky na ovoce velmi výhodně. Tyto obchody často nabízí i dopravu zdarma, a zákazník tak může slušně ušetřit. O AliExpressu i dalších čínských e-shopech je možné přečíst si na webu https://www.slevove.cz.

Síťovka.
Síťovka.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Stario

Jaký sáček na ovoce vybrat?

Ekologických sáčků na ovoce je celá řada. Nejširší nabídku bezpochyby nabízí již zmíněné čínské e-shopy. Sáčky na AliExpressu jsou nabízeny v nejrůznějších barvách, stylech a provedení. Jak ale vybrat ten nejlepší?

Poměrně jednoduchou volbou mohou být legendární síťovky. Jedná se o velmi lehkou a skladnou tašku, která se přizpůsobí nesenému obsahu. Materiál síťovky je pružný a pevný, takže dokáže unést i těžký nákup. Síťovku je pak možné jednoduše srolovat a dát do kapsy.

Populární jsou také látkové či plátěné pytlíky. Ty poslouží jak pro nákup ovoce a zeleniny v obchodě, tak pro jejich skladování doma. Jsou využitelné i pro nošení svačiny do školy či oběda do práce. Jsou pratelné a často mají stahovací šňůrku, která zabezpečí obsah pytlíku.

Při nakupování eko sáčků je dobré myslet i na jejich hmotnost a velikost. Velikost je možné vyřešit nakoupením celé sady, která se často vyplatí více, než koupě jen jednoho sáčku. V sadách eko sáčků jsou většinou více velikostí pro různé druhy zboží.

Na hmotnost sáčků je důležité myslet proto, že většinou je ovoce nutné zvážit. Pokud ovoce budeme vážit spolu se sáčkem, hmotnost sáčku se přičte k výsledné ceně. Je tedy lepší nakoupit sáčky, které budou lehké a výslednou cenu tolik neovlivní.

Proč si pořídit sáčky na ovoce?

Kromě zřejmé výhody v tom, že s ekologickými sáčky již není nutné zbytečně plýtvat plastem, jsou zde další benefity eko sáčků na ovoce a zeleninu. Jedním z nich je fakt, že v igelitu se zboží zbytečně zapaří. Eko sáčky naopak umožňují ovoci a zelenině volně dýchat.

V igelitových sáčcích ovoce rychleji zhnědne a zplesniví. Eko sáčky díky svému prodyšnému materiálu uchovají ovoce déle čerstvé v lednici i ve spižírně. Materiály některých sáčků umožňují omýt ovoce přímo v nich a produkt dát přímo do lednice.

Eko sáčky jsou vyráběny z pevných materiálů (častým materiálem je biobavlna). Tyto materiály jsou schopné unést i několik kilogramů. S tímto mají igelitové sáčky problém, protože se lehce protrhnou. Eko sáčky mají naopak pevná ucha, která náklad udrží.

Recyklovatelné sáčky na ovoce a zeleninu se stávají natolik populární, že se do jejich výroby pustila i celá řada českých výrobců. Mezi ně patří například Oblaczech, GoEco, MagsBags, ale i známá Tescoma.


reklama


reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist