https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-samsung-electronics-predstavil-na-veletrhu-ces-2022-vizi-together-for-tomorrow
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Samsung Electronics představil na veletrhu CES 2022 vizi Together for Tomorrow

10.1.2022 08:00
Jong-Hee Han, místopředseda představenstva, generální ředitel a vedoucí divize DX (Device eXperience) společnosti Samsung.
Jong-Hee Han, místopředseda představenstva, generální ředitel a vedoucí divize DX (Device eXperience) společnosti Samsung.
Zdroj | Samsung
Společnost Samsung Electronics 5. ledna během projevu na veletrhu CES 2022 představila svoji vizi budoucího vývoje Together for Tomorrow (Společně pro zítřek). Projev přednesl Jong-Hee (JH) Han, místopředseda představenstva, generální ředitel a vedoucí divize DX (Device eXperience) společnosti Samsung. Zdůraznil úsilí společnosti o nastolení nového věku charakterizovaného širší spoluprací, přizpůsobením se měnícímu se životnímu stylu lidí a inovacemi, které znamenají pokrok pro společnost i planetu.
 
Vize Together for tomorrow dává každému možnost vytvářet pozitivní změny a podporuje spolupráci, která řeší některé z nejnaléhavějších problémů planety. Projev vysvětloval, jak společnost Samsung chce uskutečnit tuto vizi pomocí řady iniciativ v oblasti udržitelnosti, cílevědomých partnerství a přizpůsobitelných a propojených technologií.

„Jsem rád, že s vámi můžu sdílet naši vizi, jak můžou inovace vytvářet pozitivní změny, a doufám, že se k nám připojíte a budeme společně pracovat na lepších zítřcích,“ řekl Han. „Díky tomuto vývoji se udržitelnost stane pevnou součástí výroby i používání našich produktů a umožní nám žít udržitelnější život.“

Výstavba udržitelné budoucnosti

Základem vize lepší budoucnosti je pro společnost Samsung to, co nazývá každodenní udržitelnost. Tato koncepce ji inspiruje, aby byla udržitelnost středobodem všeho, co dělá. Společnost realizuje svoji vizi zaváděním nových výrobních postupů, které mají malý dopad na životní prostředí, ekologickými obaly, udržitelnějším provozem a odpovědnou likvidací produktů na konci jejich životního cyklu.

Úsilí společnosti Samsung o snížení emisí uhlíku v celém výrobním cyklu si vysloužilo také uznání organizace Carbon Trust, přední světové autority v oblasti uhlíkové stopy. V loňském roce pomohly paměťové čipy Samsung s certifikací Carbon Trust snížit emise uhlíku téměř o 700 000 tun.

Aktivity společnosti Samsung v této oblasti sahají daleko za hranice výroby polovodičů a zahrnují i širší využívání recyklovaných materiálů. Aby každodenní udržitelnosti dosáhlo co nejvíc výrobků, plánuje oddělení Visual Display Business společnosti Samsung, že bude používat 30krát víc recyklovaných plastů než v roce 2021. Společnost představila také plány na rozšíření použití recyklovaných materiálů během příštích tří let u všech mobilních produktů a domácích spotřebičů.

V roce 2021 obsahovaly recyklované materiály všechny krabice na TV Samsung. Na letošek společnost oznámila, že rozšíří používání recyklovaných materiálů i na obalové materiály uvnitř krabic. Recyklované materiály budou nyní součástí pěnového polystyrenu, držadel krabic a plastových sáčků. Společnost rovněž oznámila celosvětové rozšíření svého oceňovaného programu Eco-Packaging. Tento program proměny kartonových krabice na domečky pro kočky, odkládací stolky a další užitečné kusy nábytku bude nově zahrnovat obaly na domácí spotřebiče, například vysavače, mikrovlnné trouby, čističky vzduchu a další.

Zdroj | Samsung

Společnost Samsung začleňuje udržitelnost také do způsobů používání svých produktů. To umožní lidem dál snižovat uhlíkovou stopu a podílet se na pozitivních změnách pro lepší zítřek. Jako příklad může posloužit pozoruhodné vylepšení dálkového ovladače Samsung SolarCell Remote, který zabraňuje plýtvání bateriemi díky vestavěnému solárnímu panelu a dá se nyní dobíjet nejen ve dne, ale i v noci. Vylepšený ovladač SolarCell Remote umí získávat elektřinu z rádiových vln zařízení, jako jsou Wi-Fi routery . „Tento ovladač se bude dodávat s dalšími výrobky Samsung, například s novými televizory a domácími spotřebiči s cílem zabránit vyhazování víc než 200 milionů baterií na skládky odpadů . Kdybyste tyto baterie seřadili za sebou, je to jako vzdálenost odsud, z Las Vegas, až do Koreje,“ řekl Han.

Kromě toho společnost Samsung plánuje, že do roku 2025 budou všechny její televizory a nabíječky telefonů fungovat v pohotovostním režimu s prakticky nulovou spotřebou, čímž se zabrání plýtvání energií.

Další velkou výzvou pro elektronický průmysl je elektronický odpad. Společnost Samsung proto od roku 2009 sesbírala víc než pět milionů tun tohoto odpadu. Pro mobilní produkty v loňském roce spustila platformu Galaxy for the Planet, která vznikla s cílem přinášet konkrétní opatření v oblasti klimatu a minimalizovat ekologickou stopu zařízení v průběhu jejich životního cyklu.

„Jsou to důležité kroky,“ řekl Han, „ale nemůžeme dosáhnout našich cílů sami. Věříme, že klíčem k boji proti změně klimatu a k ochraně životního prostředí je bezplatné sdílení příslušných inovací a spolupráce.“ Společnost Samsung proto oznámila, že její ekologicky šetrné technologie, použité například v ovladači SolarCell Remote, budou veřejně dostupné, aby je ve svých nových zařízeních mohli využít i ostatní výrobci.

Rozhodnutí společnosti Samsung zpřístupnit tyto technologie odráží její závazek v oblasti inovací pro dosažení každodenní udržitelnosti, který přesahuje hranice odvětví. Spolupráce se společností Patagonia, kterou společnost Samsung během projevu oznámila, ukazuje, jaký typ inovace může vzniknout, když se společnosti i ze zcela odlišných odvětví spojí, aby řešily problémy životního prostředí. Inovativní řešení, které společnosti navrhují, pomůže bojovat proti znečištění plasty tím, že umožní pračkám Samsung minimalizovat pronikání mikroplastů do vodních toků během praní.

„Je to vážný problém a nikdo ho nedokáže vyřešit sám,“ říká Vincent Stanley, ředitel společnosti Patagonia. Stanley ocenil usilovnou práci a odhodlání inženýrů společnosti Samsung a označil toto spojenectví za „dokonalý příklad spolupráce, kterou všichni potřebujeme, abychom pomohli zvrátit klimatické změny a obnovit zdravou přírodu“.

„Tato spolupráce je velmi prospěšná, ale tím to nekončí,“ dodal Han. „Budeme pokračovat v hledání nových partnerství a možností spolupráce, jejichž cílem bude řešit problémy, kterým naše planeta čelí.“

Větší možnosti přizpůsobení potřebám uživatelů

Společnost Samsung kromě popisu kroků, které podniká k posílení každodenní udržitelnosti, nastínila různé způsoby, jak rozvíjí technologie, aby uspokojila rozmanité potřeby spotřebitelů. Samsung chápe, že každý člověk je jedinečný a chce si svá zařízení přizpůsobit svému životnímu stylu, a proto se snaží najít způsoby, jak lidem pomoct nově definovat jejich vztah k technologiím, které denně používají. Tento přístup k inovacím zaměřený na potřeby lidí je klíčovým pilířem vize Together for Tomorrow.

Platformy a zařízení, které Samsung na akci představil, souvisejí s vizí Screens Everywhere, Screens for All (Obrazovky všude, obrazovky pro všechny), o které se Han zmiňoval na veletrhu CES 2020.

The Freestyle je lehký a přenosný projektor, který připraví lidem v jakémkoli prostředí podobný zážitek, jako by byli v kině. Projektor je vybaven reprodukcí zvuku s podporou umělé inteligence, streamovacími aplikacemi a řadou užitečných funkcí známých z chytrých televizorů Samsung. Je možné ho nainstalovat prakticky kdekoli a dokáže promítat obraz s úhlopříčkou až 100 palců (254 cm).

Aplikace Samsung Gaming Hub zase nabízí ucelenou platformu objevování a hraní cloudových a konzolových her a má být uvedena na trh v chytrých televizorech a monitorech Samsung z roku 2022. The Odyssey Ark je 55palcový, flexibilní a zakřivený herní monitor, který posouvá zážitek z hraní na novou úroveň díky možnosti rozdělit obrazovku na víc částí a současně hrát hry, vést videochat s přáteli nebo sledovat herní videa.

Aby měli lidi víc možností, jak používat zařízení v domácnosti podle svých preferencí, oznámila společnost Samsung zavedení dalších, ještě přizpůsobitelnějších produktů ve svojí řadě domácích spotřebičů Bespoke. Patří sem nové doplňky Bespoke chladniček Samsung Family Hub a French Door se 3 nebo 4 dvířky, myček nádobí, sporáků a mikrovlnek. Samsung uvádí také další nové výrobky, jako jsou vysavač Bespoke Jet™ a pračka a sušička Bespoke, čímž rozšiřuje sortiment této řady na všechny místnosti v domácnosti, a nabízí tak lidem víc možností, jak si přizpůsobit svůj prostor svému stylu a potřebám.

Společnost Samsung neustále zkoumá způsoby, jak pomoct lidem lépe využívat možností jejich zařízení. Vyvrcholením těchto snah je projekt #YouMake, který umožňuje vybírat a přizpůsobovat produkty podle toho, co je pro uživatele nejdůležitější a co jim nejvíc vyhovuje. Iniciativa ohlášená během projevu rozšiřuje vizi společnosti Samsung u řady Bespoke za hranice domácích spotřebičů a uvádí ji do života i v chytrých telefonech a zařízeních s velkou obrazovkou.

Nástup éry bezproblémové konektivity

Společné vytváření lepší budoucnosti vyžaduje nejen zabudování přizpůsobitelnosti a udržitelnosti do produktů Samsung, ale také bezproblémovou konektivitu. Společnost Samsung demonstrovala svůj závazek zahájit éru skutečně bezproblémového používání výhod propojené domácnosti prostřednictvím spolupráce s partnery a svými nejnovějšími produkty.

Zcela nový Samsung Home Hub, představený poprvé na veletrhu CES, posouvá možnosti propojené domácnosti na další úroveň díky službě SmartThings, která se integruje se spotřebiči připojenými k umělé inteligenci a zjednodušuje správu domácnosti. Samsung Home Hub spojuje šest služeb SmartThings do jednoho praktického zařízení, které dává uživatelům plnou kontrolu nad jejich chytrou domácností a usnadňuje domácí práce.

Aby bylo možné lépe spolupracovat s různými typy chytrých zařízení, oznámila společnost Samsung, že plánuje integrovat SmartThings Hub do svých televizorů, chytrých monitorů a chladniček Family Hub modelového roku 2022. Tím pomůže zpřístupnit funkce propojené domácnosti a zajistit její bezproblémový chod všem zájemcům o tuto technologii.

S poukazem na potřebu nabídnout lidem to nejlepší z vymožeností chytré domácnosti bez ohledu na značku produktu společnost Samsung rovněž oznámila, že se stala zakládajícím členem organizace Home Connectivity Alliance (HCA), která sdružuje různé výrobce chytrých domácích spotřebičů. Cílem organizace je podpořit větší interoperabilitu mezi zařízeními různých značek, aby měli spotřebitelé větší výběr, a zvýšit bezpečnost a zabezpečení produktů a služeb.

„Členové HCA jako globální koalice výrobců chytrých domácích spotřebičů sdílejí přesvědčení, že propojené ekosystémy a digitální technologie nám umožní dále rozvíjet elegantní, maximálně přizpůsobitelné a skutečně chytré produkty pro naše zákazníky,“ uvedla Katherine Shin, viceprezidentka a vedoucí oddělení Customer Experience společnosti Trane Technologies. „HCA zve všechny globální výrobce s podobnou vizí efektivity, interoperability a inovací, aby přišli a budovali s námi.“

Projev společnosti Samsung zdůraznil hluboký závazek ke společenské odpovědnosti, který nadále charakterizuje její přístup k inovacím. Tento závazek se projevuje nejen v technologiích společnosti, ale také v její oddanosti programům, které umožňují příští generaci dosáhnout změn, které chce ve světě vidět. Programy jako Solve for Tomorrow a Samsung Innovation Campus, které podporují rozvoj mladých lidí a vytváření dovedností na pracoviště zítřka, můžou změnit jejich sny v realitu.

„Dnes mám tu čest podělit se s vámi o zjištění, že do programů společnosti Samsung zaměřených na rozvoj schopností příští generace se od roku 2012 zapojilo už přes 21 milionů lidí,“ říká Han. „To je ten lepší zítřek, o který všichni usilujeme: podpora lidí, aby mohli dosáhnout až za hranice svých snů, ochrana planety, aby i další generace mohly obdivovat její zázraky, a inovace jako hnací síla těchto změn.“

Další informace, včetně obrázků a videí produktů, které společnost Samsung na veletrhu CES 2022 představuje, najdete na news.samsung.com/global/ces-2022.


reklama


 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist