https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-stavba-kontejneroveho-domu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Stavba kontejnerového domu

17.5.2023 12:34
Zdroj | AB-Cont
Stavba vlastního kontejnerového domu je jednou z nejpřínosnějších věcí, kterou můžete pro sebe a svou rodinu udělat. Stavba domu na míru má tolik výhod a tolik důvodů, proč se do této výzvy pustit. Pokud jste se však někdy zabývali náklady na stavbu domu, víte, jak drahá může být. Proto je stavba domu z kontejnerů to vynikající způsob, jak získat veškerý luxus vlastního domu bez větších výdajů. Vzhledem k rozmachu hnutí alternativního bydlení nikdy nebyla lepší doba začít. Kontejnerové domy můžete sestavit z jednotlivých obytných kontejnerů nebo přepravních kontejnerů.
 

Co je to dům z přepravních kontejnerů?

Kontejnerové domy jsou domy postavené buď z použitých nebo skoro nových kontejnerů po první cestě. Tyto kontejnery slouží jako konstrukce domu. Přepravní kontejnery se používají k nejrůznějším způsobům přepravy zboží po celém světě. Jsou navrženy tak, aby se vešly na nákladní automobily, vlaky a lodě, a mají většinou jednotnou velikost a tvar. Díky této jednotnosti jsou ideální pro stavbu zajímavých domů na míru. Už to tedy nejsou přepravní, ale obytné kontejnery.

Přepravní kontejnery jsou obvykle vyrobeny z oceli a mají krabicové, obdélníkové tvary. To znamená, že jsou skvělou volbou, pokud máte rádi moderní styl domu. Stačí kontejnery určitým způsobem uspořádat a vybavit interiér. Existuje několik různých typů přepravních kontejnerů. Většina domů z přepravních kontejnerů je postavena ze standardních kontejnerů. Nejběžnějším typem jsou 20´ tzn. 6 metrů dlouhé nebo 40´ tedy 12 metrů dlouhé kontejnery a lze je stohovat na sebe nebo vedle sebe, pokud chcete zvětšit obytný prostor.

Zdroj | AB-Cont

Mnoho přepravních kontejnerů se vyrábí v Číně, ale obvykle jsou k dostání po celém světě. Nejlevnější jsou kontejnery, které již nemají platný CSC štítek (něco jako technický průkaz u auta) a jsou vyřazeny z provozu. Tyto kontejnery jsou obvykle snadno dostupné a používají se jako sklady nebo se repasují. Další výhodou stavby domu z přepravních kontejnerů je cena a rychlost dodání.

Největší nevýhodou domu z přepravního kontejneru je omezený prostor. Kontejnery mohou být úzké, což může být problém, pokud chcete dům pouze z jednoho kusu. Ale i s tím si poradíte, jestliže ho chcete využívat pouze na občasné přespání. A pokud požadujete větší prostor, můžete spojit několik kontejnerů k sobě a získat tak více prostoru.

Cena domu z kontejneru závisí na několika různých faktorech. Velikost domu je jedním z největších faktorů, protože podle toho, kolik kontejnerů budete potřebovat, tolik bude sestava stát. Také záleží na vybavení, od skromného vybavení interiéru lze dům vybavit i velice luxusně, stejně jako u klasických domů. Budete také potřebovat projekt, abyste si zařídili stavební povolení. Vlastní nebo pronajatý pozemek, na kterém budete stavět. Další peníze budete muset vynaložit také na přípojky inženýrských sítí a základových patek nebo pásů. Stavba domu z přepravních kontejnerů je neuvěřitelně obohacující proces. Pokud jste snili o stavbě vlastního domu, je to pro vás skvělá příležitost, jak tak učinit. Čím více informací budete mít, tím lépe. Pokud si na to netroufáte sami, jsou specializované firmy, které vám dům postaví na klíč.


reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist