https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-treti-rocnik-e-salonu-bude-nejbohatsi-na-premiery-eko-aut-v-historii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Třetí ročník e-SALONu bude nejbohatší na premiéry eko aut v historii

4.10.2021 12:52
Zdroj | e-SALON
Přípravy letošního e-SALON vrcholí. Na pražském výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech se opět představí spousta trendových novinek na veletrhu čisté mobility. Po úspěšných dvou ročnících, které měly návštěvnost kolem 24 tisíc lidí, uvede v několika českých premiérách nejnovější ekologické vozy, motocykly, dobíjecí technologie, novinky z oblasti infrastruktury moderní mobility a další unikáty.
 
Nejpřitažlivější pro návštěvníky jsou pochopitelně automobilové novinky. Ty najdou své útočiště opět v moderních halách 3 a 4. Účast na domácím veletrhu si nenechá ujít domácí značka Škoda Auto, která se pochlubí svými nejnovějšími elektrifikovanými modely. Ford bude prezentovat své sportovně střižené sportovní SUV Mustang Mach-E, Porsche zase supersport Taycan.

K tahákům výstavy bude nepochybně patřit i model Tesla Y. Audi ukáže nejen Q4 e-tron Sportback, ale i e-tron GT. Volkswagen se pochlubí modely ID.3, ID.4, ID.5. Značka CUPRA ukáže svůj první elektromobil s názvem BORN a Mitsubishi technicky zajímavé SUV Eclipse Cross PHEV, které umí být „malou elektrárnou“ na cestách pro nejrůznější spotřebiče.

„Mezi úspěšné exponáty se určitě zařadí i novinka značky Dacia s názvem Spring, která se stane nejlevnějším elektromobilem na trhu s cenovkou pod půl milionu korun. Značka Renault se na veletrhu pochlubí prvním modelem nové generace nativních elektromobilů Renault, tedy s novým Megane E-Tech. Nebudou chybět ani expozice značek Hyundai, Fiat, Jeep a další,“ připomíná ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Novinky mezi dodávkami i elektrokoly

Svět užitkových vozů budou mimo jiných zastupovat značky GOUPIL a Volkswagen užitkové vozy. V jeho expozici najdete VW e-Crafter skříň i sklápěčku a VW Multivan eHybrid.

Kromě národních premiér vozů se na veletrhu představí řada výrobců dobíjecích stanic, dodavatelů energií, výrobců manipulační a komunální techniky a také výrobců elektrokol.K vidění budou například produkty společností Mountfield, Apache, Shimano, Unicorn, Phoenix Contact, TPC Industry a dalších.

Testování zajištěno

Návštěvníci si tradičně budou moci prezentované vozy otestovat. Testovací jízdy totiž bude mít v areálu PVA EXPO PRAHA téměř každá z automobilek. Pro zájemce bude připravena registrace, kde si budou moci vybrat z prezentovaných značek a přihlásit se na testovací jízdu. Bude vyhrazen i prostor pro demonstraci některých technologií Pro návštěvníky bude připraveno i testování elektromotorek, elektrokol a dalších elektro vozítek.

Doprovodný program myslí na budoucnost

Veletrh e-SALON tradičně nabízí i bohatý doprovodný program zahrnující zajímavé přednášky a workshopy. Ve čtvrtek a v pátek budou určeny hlavně odborné veřejnosti, o víkendu budou orientované na širokou veřejnost. Součástí výstavy budou i doplňky, služby, aplikace a legislativa spojené s alternativními pohony vozidel. Konat se bude také konference ČISTÁ MOBILITA, která proběhne první den veletrhu a je určena pro odbornou veřejnost. Druhý den pak bude věnován ENERGO SUMMITu, který je určen rovněž pro odborníky.

e-SALON s hvězdami Primy

Atraktivní zábavu chystá i spoluorganizátor akce – televize Prima. „Prima připravuje program podle zaměření jednotlivých televizních kanálů. Nebudou chybět ani známé tváře z obrazovky, tentokrát to budou hvězdy seriálu Slunečná, které budou moci návštěvníci v pátek i v sobotu potkat na autogramiádě,“ připomíná Jana Nosálová.

Třetí ročník e-SALONu, který společně pořádají společnost ABF a televize Prima, se bude konat ve dnech 11. – 14. listopadu 2021 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Úvodní den bude tradičně patřit médiím a odborníkům, pro širokou veřejnost bude akce zpřístupněna o den později, tedy 12. listopadu. Generálním partnerem výstavy je Skupina ČEZ.

Zdroj | e-SALON

reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist