https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-veletrh-ecoworld-2012
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Veletrh ECOWORLD 2012

15.4.2012 08:16
Veletrh Ecoworld proběhne 20. - 22. dubna 2012 v prostorách Průmyslového paláce v Praze-Holešovicích
Veletrh Ecoworld proběhne 20. - 22. dubna 2012 v prostorách Průmyslového paláce v Praze-Holešovicích
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Felicius Media s.r.o.

Veletrh představí domy ze slámy, loď z odpadků, život na ekofarmách i veletržní kino

Rady, jak žít šetrně a chránit životní prostředí, nejnovější poznatky o přírodě či obnovitelných zdrojích doplněné o názory odborníků, praktické ukázky i filmové projekce. Tato a mnohá další lákadla čekají na příznivce života odpovědného vůči svému prostředí na 4. veletrhu ekologie a udržitelného rozvoje ECOWORLD. Klíčovými se pro letošní ročník stanou obory, jejichž existence a budoucnost aktuálně vyvolává celospolečenské otázky: bioobaly, alternativní energie, zelený marketing a další.
 

ECOWORLD je jedním ze čtyřlístku veletrhů, které se uskuteční v rámci BIOSTYL 2012 ve dnech 20. – 22. dubna v prostorách Průmyslového paláce v Praze – Holešovicích. Návštěvníci se mohou těšit na řadu přednášek a konzultací s odborníky, prezentace ekologických projektů, ale rovněž na množství produktů, které bude možné na místě zakoupit za příznivé veletržní ceny.

Lákadlem budou například přednášky o bydlení v domech z balíků slámy nebo o léčivé energii ukryté pod kůrou stromů. Na ekologickou péči o dítě a kontaktní rodičovství se zaměří přednáška Ekodítě. Pod pojmem WWOOFING je pro změnu ukryt projekt, který návštěvníky zavede na dobrodružný výlet po zahraničních ekofarmách, kde se mimo jiného dozví o výhodách nové originální formy odběru biopotravin přímo od zemědělců. Projekt Zeměloď neboli stavění lodi z použitých obalů se stane inspirujícím pro oko i zamyšlení. Množství lahůdek slibuje jedna z hlavních náplní ECOWORLDU - veletržní kino se sekcí Ozvěny EKOFILMU a dalšími snímky s tematikou přírody a ekologie. Uvedeny budou například filmy režiséra Viliama Poltikoviče, známého díky spolupráci s Jaroslavem Duškem, nebo dokumentárně laděný Rok konopí - Year of Mari©huana, který zde bude exkluzivně promítán den po nasazení do českých kin.

Více informací o programu, jednotlivých veletrzích, stejně jako o speciální slevové akci na vstupenky je k dispozici na www.mojeveletrhy.cz, předprodej probíhá na www.vstupenkov.cz. Další informace na sociální síti Facebook.


reklama

Další informace |
Záštitu veletrhu BIOSTYL 2012 poskytl ministr zemědělství Ing. Petr Bendl.
Organizátor: Felicius Media s.r.o.
Partnerem veletrhů je Incheba Praha
Generálním partnerem veletrhu Biostyl je společnost INTERSPAR
Odborným partnerem veletrhu Biostyl je PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Odborným partnerem veletrhu Ecoworld je CENIA – česká informační agentura životního prostředí
Partneři: Evolution.cz, Pražské brány, Vstupenkov.cz, Occto, Hub Praha, Zelené trhy Mediální partneři: Tiscali.cz, Doktorka.cz, Český rozhlas Radiožurnál, Moje psychologie, Moje zdraví, Dieta, Maminka, Metro, Literární noviny, Meduňka, Regenerace, Regena, Záhady života, Bioměsíčník, Medium, Paní domu, Enigma, Sféra
Felicius Media s.r.o.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist