https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-zajimaji-vas-prakticka-reseni-adaptace-mesta-na-zmenu-klimatu-prijdte-na-konferenci-urbanscapes-praha-21.22.kvetna-2024
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Zajímají vás praktická řešení adaptace města na změnu klimatu? Přijďte na konferenci Urbanscapes Praha 21. - 22. května 2024

24.4.2024 05:40
Podoba a funkčnost městské krajiny a veřejných prostranství budou hrát klíčovou roli v adaptaci našich měst na přicházející změnu klimatu. Česká asociace pro krajinářskou architekturu za podpory Magistrátu hl. m. Prahy, ve spolupráci s Ústavem krajinářské architektury FA ČVUT a společně s dalšími partnery proto připravila dvoudenní mezioborovou konferenci s mezinárodní účastí Urbanscapes Praha. Seznámíte se s nejnovějšími přístupy k řešení praktických problémů a výzev spojených s adaptací městské krajiny na klimatické extrémy. Dozvíte se více o naplňování strategie města na změnu klimatu a inspiraci pro vaši práci přinese řada ukázek konkrétních projektů vzniklých v Česku i zahraničí. Vybrány byly ty, na nichž pracují mezioborové týmy. Dobrou zprávou je, že bylo z čeho vybírat.
 
Zrychlující se tempo globální změny klimatu v posledních měsících a letech nám sděluje jednoznačný fakt. Musíme naše města, obce a krajinu adaptovat co nejrychleji a nejefektivněji. Jak k tomu ale přistoupit? Jaká je cesta adaptace českých měst? Shodneme se na vhodných a realistických řešeních? Co se musí změnit, abychom přešli od plánů k realizaci? Jak k těmto výzvám přistupují klíčové profese? Proč je v řešeních nezbytná i krajinářská architektura se svým celostním přístupem? Jaké technologie a postupy si musíme při tvorbě městské krajiny co nejrychleji osvojit?

Přijďte naslouchat a zapojit se do diskuse v úterý a ve středu 21. a 22. května na půdě Fakulty architektury ČVUT. Konferenci organizuje Česká asociace pro krajinářskou architekturu (sekce Společnosti pro zahradní a krajinářskou tvorbu, z.s.) s Ústavem krajinářské architektury FA ČVUT. Konference je podpořena z rozpočtu Strategie Adaptace hl. m. Prahy na změnu klimatu. Partnerem akce je Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy.

Z domácích příspěvků se můžete těšit mimo jiné na koordinátory Strategie adaptace hl. m. Prahy na změnu klimatu Terezu Líbovou a Jana Richtra z Odboru ochrany prostředí MHMP, kteří představí naplňování Strategie Magistrátem HMP, vodohospodáře Davida Stránského a arboristu Davida Horu, vedoucí autory pražských standardů modrozelené infrastruktury nebo přednášku spoluzakladatelky Rethink Architecture Kateřiny Eklové o Cirkularitě a veřejném prostoru.

Mezi přednášejícími budou i zahraniční experti. Například urbanista, autor a lokální politik Lorenz Potocnik z Linz+ v Rakousku, krajinářský architekt John Boon – vedoucí poradenské skupiny Krajinářská architektura a územní plánování, ARCADIS Landscape Architecture & Groene Stad z Nizozemí a krajinářská architektka Dorte Buchardt Westergaard s architektkou Gretou Tiedje z dánského studia Henning Larsen. (Simultánní tlumočení zahraničních přednášek bude zajištěno.)

Konference je určena projektantům, architektům, pracovníkům státní správy a samosprávy, pracovníkům veřejnoprávních organizací, akademikům a studentům, neziskovým organizacím, ale i developerům a realizačním firmám a dalším zájemcům o tato témata.

Kdy: 21. - 22. května 2024
Kde: Fakulta architektury ČVUT, Praha 6
Podrobný program konference a možnosti registrace naleznete na tomto odkazu. Záštitu konferenci udělila Česká komora architektů.
Konference byla zařazena do programu Celoživotního vzdělávání ČKA.

Pořadatelé konference: Česká asociace pro krajinářskou architekturu (ČAKA, sekce SZKT, z.s.), Ústav krajinářské architektury FA ČVUT a Oddělení environmentálních projektů, OCP MHMP.

Partnerem konference je Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy.
Mediální partneři: StavbaWEB, Moderní obec a další

Konference je podpořena z rozpočtu Strategie Adaptace hl. m. Prahy na změnu klimatu.



reklama

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist