Energy Centre České Budějovice: Není komín jako komín

18. září 2017 | Energy Centre České Budějovice
Autor: Mgr. Ivana Hlinková, tel: 777 030 325
Od září do prosince 2017 si mohou jihočeské základní školy rezervovat jeden z dvaceti workshopů, které připravil spolek Energy Centre České Budějovice pro žáky třetích až šestých tříd.

V průběhu workshopu se žáci seznámí s různými druhy paliv a naučí se správně rozdělávat oheň. Všichni budou mít možnost všemi smysly prozkoumat různé druhy paliv, dozvědí se, která z nich jsou ekologická, která méně a proč a jaký dopad na životní prostředí jejich používání má. Po zhlédnutí animovaného videa pod názvem „Proč komíny kouří“ porovnají zažitý způsob rozdělání ohně zdola s naprosto opačným postupem, kdy hranice odhořívá shora, čímž dohází k eliminaci tvorby škodlivin, které unikají do ovzduší. V chladných měsících bude workshop obohacen o ukázky využití termovizní kamery při zjišťování úniků tepla z budov. Workshop bude realizován zážitkovou formou.

Projekt podpořilo Ministerstvo životního prostředí. Projekt nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.
Mgr. Ivana Hlinková, tel: 777 030 325 tisknout poslat

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.