info@burma-center.org "> Žádné olympijské hry v Číně bez lidských práv v Barmě - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zadne-olympijske-hry-v-cine-bez-lidskych-prav-v-barme?all_ids=1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Burma Center Prague, o.p.s.: Žádné olympijské hry v Číně bez lidských práv v Barmě

Ve čtvrtek dne 4. října 2007 v 16:00 budou protestovat členové Burma Center Prague spolu s organizacemi Amnesty International a Člověk v tísni před Velvyslanectvím Čínské lidové republiky v ČR, ul. Pelléova 22, Praha 6, proti podpoře barmského režimu čínskou vládou. Nezisková organizace Barmánců v ČR tímto způsobem chce vyjádřit názor, že se olympijský duch zakládá na uznávání lidských práv a že je nepřípustné, aby Čína jako hostitel olympijských her v roce 2008 kryla barmský režim a bránila mezinárodnímu společenství, aby zasáhlo a pomohlo protestujícím barmským mnichům i veřejnosti. Touto akcí se připojujeme k celosvětové kampani.

Čína má v sousední Barmě významné ekonomické a strategické zájmy. Obchod mezi Barmou a Čínou je hlavním důvodem, proč je ekonomické embargo EU a Spojených států amerických proti barmskému režimu téměř neúčinné.

V lednu 2007 Čína spolu s Ruskou federací vetovaly v Radě bezpečnosti OSN přijetí rezoluce, která měla mimo jiné odsoudit barmskou vládu za brutální potlačování opozice a požadovat propuštění všech politických vězňů v Barmě. Čína současně hraje klíčovou roli v mezinárodních snahách o vyvíjení tlaku na barmský režim.

Burma Center Prague upozorňuje na to, že nastolení právního státu a demokracie v Barmě je ve vlastním zájmu Číny i z ekonomického hlediska.

Uvítáme účast všech, kdo budou chtít vyjádřit solidaritu s mnichy a jejich stoupenci v Barmě.


Pro další informace nás prosím kontaktujte na adrese/čísle:
www.burma-center.org, info@burma-center.org
tel. 603 932 140

Barmská komunita v České republice spolu s českými a mezinárodními podporovateli Barmy v roce 2006 založila nevládní a neziskovou organizaci Burma Center Prague, o.p.s. (česky: Barmské centrum Praha).
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist