https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/844-milionu-lidi-nema-pristup-k-ciste-pitne-vode-upozornuje-na-to-novy-dokument-sila-ciste-vody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

844 milionů lidí nemá přístup k čisté pitné vodě, upozorňuje dokument “Síla čisté vody“

10.4.2018 13:10 | PRAHA (Ekolist.cz)
Dokument s názvem “Síla čisté vody“ (na obrázku) od společnosti Procter & Gamble (P&G) popisuje životy tří žen a jejich rodin. Přináší bezprostřední pohled na každodenní problémy související s nedostatečným přístupem k čisté pitné vodě.
Dokument s názvem “Síla čisté vody“ (na obrázku) od společnosti Procter & Gamble (P&G) popisuje životy tří žen a jejich rodin. Přináší bezprostřední pohled na každodenní problémy související s nedostatečným přístupem k čisté pitné vodě.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | P&G (Procter & Gamble)
Na nedostatek pitné vody na světě upozorňuje nový dokument “Síla čisté vody“ od společností Procter & Gamble a National Geographic. Dokument popisuje životy tří žen a jejich rodin, přináší bezprostřední pohled na každodenní problémy související s nedostatečným přístupem k čisté pitné vodě.
 

V průběhu filmu diváci sledují, jak balíčky na čištění vody od společnosti Procter & Gamble (P&G), které distribuují partnerské organizace ChildFund v Indonésii, CARE International v Keni a World Vision v Mexiku, pomohly transformovat tyto komunity. Film i pomoc lidem postižených nedostatkem vody je součástí programu Čistá voda dětem, za kterým stojí P&G. Na program přispěli i čeští spotřebitelé loni na podzim, putovala do něj část z prodejů výrobků P&G. Díky tomu byla poskytnuta pitná voda pro více než 700 lidí na jeden rok.

Světové povědomí o nedostatku pitné vody se zvyšuje a celý svět se snaží krizi řešit, tvrdí P&G. Podle něj získaly 2,6 miliardy lidí v posledních 25 letech přístup k čisté vodě, ale stále ještě zbývá 844 milionů lidí, kteří ho nemají. Na projektu Čistá voda dětem se podílí více než 150 partnerů a organizací, které se snaží zajistit technologii na čištění vody komunitám, které jí mají nedostatek. K 28. březnu 2018 bylo v rámci projektu dodáno více než 13 miliard litrů čisté vody lidem, kteří ji nejvíce potřebují.

”V některých částech světa považujeme dostupnost pitné vody za samozřejmost. Lidé v zemích, jako je Mexiko, Indonésie a Keňa, bojují s nedostatkem čisté vody, kterou by mohli pít," říká ředitel značky P&G Marc Pritchard. "A bez čisté pitné vody je mnohem těžší udržet děti zdravé, dát jim vzdělání a zajistit lepší život pro jejich rodiny. Náš cíl je ve spolupráci se společností National Geographic se podělit o tyto příběhy o síle čisté vody a inspirovat ostatní, aby něco změnili a stali se součástí řešení.”

“V National Geographic věříme, že skvělé vyprávění příběhů může zažehnout jiskru zvědavosti, pomoci řešit velké problémy a posunout hranice toho, co už víme,” řekla Jill Cressová, ředitelka marketingu společnosti National Geographic Partners. “Dokument zachycuje velmi reálné a silné příběhy lidí, jejichž životy byly ovlivněny programy, které umožňují přístup k pitné vodě.”


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Blanka Štiková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist