https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-desaty-rocnik-misto-kde-zijeme-rozdeli-1-5-milionu-kc-pro-pet-komunitnich-projektu-ktere-promeni-verejne-prostranstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Desátý ročník „Místo, kde žijeme“ rozdělí 1,5 milionu Kč pro pět komunitních projektů, které promění veřejné prostranství

7.4.2015 09:39
Nadace VIA dlouhodobě podporuje projekty lidí, kteří se dají dohromady ve snaze vdechnout nový život zanedbaným prostranstvím, parkům nebo třeba návsím.
Nadace VIA dlouhodobě podporuje projekty lidí, kteří se dají dohromady ve snaze vdechnout nový život zanedbaným prostranstvím, parkům nebo třeba návsím.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Archiv Nadace VIA
Nadace VIA dnes vyhlašuje desátý ročník programu „Místo, kde žijeme“. Grant ve výši 300 000 korun, odborné semináře a pomoc konzultanta získá pět vybraných týmů lidí, kteří chtějí změnit své okolí. Program dodnes podpořil kultivaci 45 veřejných prostranství. Přihlášky je možné podávat do konce června. Z pozice generálního partnera podporuje program „Místo, kde žijeme“ společnost NET4GAS, partnerem je skupina HORNBACH.
 

O podporu mohou žádat neziskové i příspěvkové organizace a obce do 2 000 obyvatel. Hodnotící komise vybere pět projektů. Celkem tak bude úspěšným projektům rozdána podpora ve výši 1,5 milionu Kč.

Nadace VIA dlouhodobě podporuje projekty lidí, kteří se dají dohromady ve snaze vdechnout nový život zanedbaným prostranstvím, parkům nebo třeba návsím. Kromě zkrášlování okolí je podstatná kolektivní práce na přeměně prostor v místních komunitách. Lidé se domlouvají na společném cíli a tím zlepšují své vztahy vzájemně i k místu, kde žijí.

„Když proměníte veřejné prostranství s lidmi, se kterými jste předtím nikdy nespolupracovali, můžete nastartovat mnohem zásadnější změnu. Skončí totiž vzájemná nedůvěra lidí ve vašem okolí a zlepší se celková atmosféra v místě, kde žijete,“ říká Markéta Kunešová, projektová manažerka Nadace VIA.

„Naše podnikání je založeno na dlouhodobém rozvoji a péči o přepravní plynárenskou soustavu, která prochází převážnou částí České republiky. Chceme aktivně přispívat k rozvoji regionů, ve kterých působíme. Tento projekt Nadace VIA spadá do programu NET4GAS Blíž regionům, který je součástí našich společensky odpovědných aktivit,“ říká Zuzana Kučerová, senior specialistka propagace společnosti NET4GAS.

Přihlášku a více informací naleznete na webových stránkách Nadace VIA: www.nadacevia.cz. Přihlásit se lze do 30. června 2015.

Kontakt pro další informace:


Markéta Kunešová
Nadace VIA
tel. 777 92 90 90
marketakunesova@nadacevia.cz

reklama

Markéta Kunešová

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist