https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-jak-ziskat-rychlou-pujcku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Jak získat rychlou půjčku?

12.12.2017 11:14
Uvažujete o půjčce, ale máte obavy z podvodu? V tomto článku vám poradíme jak si vybrat výhodný úvěr, který bude přijatelný pro vás i pro vaši peněženku. Co vše by nás mělo při hledání té správné finanční služby zajímat? Co si připravit, kde a jak si mohu o půjčku požádat?
 

Bankovní a nebo nebankovní společnost?

V první řadě bychom si měli ujasnit jak velkou sumu potřebujeme a podle toho si následně můžeme vybrat mezi bankovní a nebo nebankovní společností. Důležité je také to, jak dlouho chceme úvěr splácet. Dlouhodobé úvěry se vyplatí v bance, ale pokud hledáte půjčku jen na několik dní doporučujeme hledat mimo bankovní sektor. Pokud žádáte o finanční výpomoc poprvé bude lepší když navštívíte svou banku, kde vám sdělí jaké máte možnosti. Pouze "vzorní" klienti, jenž nedluží jinde mají šanci získat peníze. Výhodou je pokud máte se zaměstnavatelem uzavřenou smlouvu na dobu neurčitou. Tato rychlá půjčka může být vaše po předložení dokumentů. které potvrzují, že jste dostatečně solventní.

Až po odmítnutí v bance se obraťte na nebankovní společnosti, ty vám neposkytnou tak výhodné podmínky, ale jistě vám dopomohou k částce, o kterou tak usilujete. Mezi hlavní přednosti těchto úvěrů bezesporu patří jejich okamžité vyřízení. V některých případech je možná dokonce i půjčka bez registru. Podmínky pro získání mimobankovního úvěru nejsou tak přísné a na peníze dosáhnou i lidé s nízkými příjmy. Matka na mateřské dovolené, důchodce a nebo student by získal půjčku v bance jen horko těžko, ale v nebankovním sektoru to takové sci-fi není.

Co budu potřebovat?

Připravte si:
• emailovou schránku
• mobilní telefon (na něj je obvykle zaslána potvrzovací sms)
• občanský průkaz, případně druhý doklad totožnosti (mohou po vás vyžadovat oskenovanou kopii dokladu)
• vlastní bankovní účet, pokud není možné vyplacení v hotovosti
• dále může být nutné doložit výplatní pásky a nebo výpis z bankovního účtu
půjčka bez registru a potvrzení o příjmu už příliš obvyklá není

Jak zažádat o úvěr?

Samotné vyplnění žádosti zabere pouze pár minut. Většinou si stačí zvolit částku, dobu splatnosti a poté vyplnit základní údaje. Připravte se na to, že budete vypisovat i údaje o vašem zaměstnavateli jako je například sídlo firmy a nebo číslo do společnosti. Ačkoli většina poskytovatelů do firem nevolá musí být i tyto údaje vyžadovány. Následně stačí formulář odeslat a počkat na vyrozumění formou emailu. Někdy můžete být kontaktován/a telefonicky na číslo, které jste uvedl/a v žádosti.

Vyplacení na ruku nebo na bankovní účet?

Rychlá půjčka ihned na účet je zpravidla převedena na vaše konto ihned po schválení žádosti. Proces se může zpomalit pokud nemáte stejné bankovní spojení jako váš poskytovatel. Proto si dopředu ověřte kód banky. Pokud vám toto vyplacení nevyhovuje můžete zkusit i alternativy jako je například pobočka a nebo dokonce čerpací stanice.

Půjčka na Vánoce

Naše peněženky zažívají největší průvan právě před vánočními svátky. Někdo nakupuje dárky několik měsíců před vypuknutím největšího šílenství, jiní až na poslední chvílí. Možná jste si všimli, že čím dál více společností prodlužuje pracovní dobu, aby jste si vybrali zboží právě u něj. Řada lidí bohužel není na takto velké výdaje připravena a ještě předtím než může nakoupit pro ostatní dárky musí získat nějaký úvěr. Mnoho průzkumů ukazuje, že o půjčku na vánoce usiluje každý 7 - 10 Čech. Tyto částky se pohybují od 1 000 Kč - 20 000 Kč. Rychlá půjčka na Vánoce může být bezpečná, ale i nebezpečná, záleží na tom, jakého si vybereme poskytovatele a jak k celé záležitosti přistupujeme.

Pokud můžete vyberte si raději úvěr v bance, který je přece jenom důvěryhodnější. Špatnou volbou samozřejmě nemusí být i ověřená nebankovní společnost. Sice si několik tisíc přeplatíte, ale výhodou je vysoká rychlost vyřízení, která je v této době klíčová. Celá řada firem sází právě na to, že klienti upřednostní rychlost poskytnutí finanční služby. Dokonce je možná i půjčka bez registru, což ocení klienti, jenž mají negativní platební historii.

Peníze můžete získat i den před Vánocemi pokud doložíte vše, co po vás budou vyžadovat. Pokud chcete celý proces urychlit připravte si mobilní telefon, občanský průkaz a nějaké doložení o příjmu, ve výjimečných případech je na místě půjčka bez doložení příjmů.

Jaké dárky nejvíce letí?

Měkouše né, ano, přesně tak. Dárky typu nové ponožky, spodní prádlo a oblečení nejsou příliš oblíbené. Největší zájem je o elektroniku. Nové OLED televizory s vysokým rozlišením, chytré mobilní telefony a nebo herní konzole. Tyto dárky nejsou zrovna ty nejlevnější, proto se nemůžeme divit, že je toto období tak finančně náročné. Doby, kdy dětem stačila na hraní dřevěná stavebnice jsou dávno pryč. Hitem jsou také robotické hračky pro děti a nebo inovativní společenské hry.

Buďte opatrní

S blížícím se Štědrým dnem se zvyšuje i zbrklost žadatelů. Chtějí získat peníze co nejrychleji a kolik ve výsledku přeplatí je příliš nezajímá. Každá rychlá půjčka se skutečně vyplatit nemusí. Lidé si nepřečtou smlouvu dost důkladně a problém je na světě. Ve výsledku se celá půjčka může až nechutně prodražit. Vánoční období by mělo být klidné a hlavně o tom, že se setkáme s celou naší rodinou u jednoho stolu.


reklama


Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist