https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-ngo-market-privita-dve-stovky-neziskovek-a-ledniho-medveda
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

NGO Market přivítá dvě stovky neziskovek. A ledního medvěda

8.4.2013 14:54 | PRAHA (Forum 2000)
Na veletrhu neziskovek si přijdou na své profesionálové i laici, říká koordinátorka NGO Marketu Ester Pěkná
Na veletrhu neziskovek si přijdou na své profesionálové i laici, říká koordinátorka NGO Marketu Ester Pěkná
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Forum 2000
Čtrnáctý ročník veletrhu neziskových organizací NGO Market přivítá 3. května Národní technická knihovna v Praze. Desítky vystavovatelů na něm představí široké veřejnosti svou práci, potkají se tu také zástupci soukromých firem a nevládních organizací, kteří budou hledat společné projekty. Na veletrh přijede i Nick Allen, zakladatel serveru Donordigital, který se podělí o své dlouholeté zkušenosti se získáváním peněz na internetu. Na NGO Marketu potkáte i známé umělce a při troše štěstí můžete vyhrát šperky nebo vstupenky na české hrady, upozorňuje koordinátorka veletrhu Ester Pěkná z pořádající organizace Forum 2000.
 

Můžete úvodem představit NGO Market těm, kteří o něm slyší úplně poprvé?

NGO Market patří mezi dlouhodobé projekty Nadace Forum 2000. Jedná se o veletrh neziskovek převážně z České republiky. Jeho už 14. ročník se bude konat v Národní technické knihovně v Praze Dejvicích v pátek 3. května 2013. Veletrh bude otevřen od 9.00 do 18.00 hodin s tím, že do 11.00 bude probíhat úvodní pracovní část určená primárně zástupcům neziskovek a následně se veletrh otevře pro širokou veřejnost. Zkrátka, NGO Market je akce, kde si každý přijde na své.

Co nabízí profesionálům a co běžným návštěvníkům?

Vystavujícím nabízí možnost představit návštěvníkům svou činnost, seznámit se s aktivitami podobně zaměřených organizací či v neformálním prostředí zjistit novinky ve svém oboru.

Pro návštěvníky je kromě prezentace práce až 200 neziskovek určen bohatý doprovodný program plný besed, workshopů, ale i her a zábavy. A konečně firmám veletrh nabízí zprostředkování dialogu s neziskovým sektorem a veřejností.

Platí se na NGO Marketu nějaké vstupné?

Vstup pro návštěvníky je zdarma a lidé se nemusí nikde registrovat. Co se týče neziskových organizací, jejich registrace je otevřena od začátku února a i když je kapacita uvnitř Národní technické knihovny i ve venkovních prostorách už téměř naplněna, registrační formuláře pro neziskovky, které najdete na stránkách veletrhu www.ngomarket.cz, jsme nechali otevřené pro případ, že by se některá místa uvolnila. Registrační poplatek pro neziskové organizace za standardní prezentační stánek činí 750,- Kč.

Říkala jste, že kapacita je již téměř naplněna, jaké neziskovky se tedy veletrhu účastní?

Každoročně se NGO Marketu účastní neziskovky z celé České republiky, na zaměření organizace přitom nezáleží. Pro lepší přehlednost jsou vystavovatelé na veletrhu členěni do sekcí podle svého zaměření, vystavující i návštěvníci si mohou vybírat mezi kategoriemi „krizová, humanitární a rozvojová pomoc“, „kultura, sport a volný čas“, „lidská práva a podpora demokracie“, „sociální služby a zdraví“, „výchova, vzdělávání a výzkum/právo“ a „životní prostředí“ a jiné.

A na jaké organizace v sekci „životní prostředí“ se naši čtenáři mohou těšit?

V této kategorii se na veletrhu představí několik známých organizací, jako je Hnutí DUHA či Greenpeace, kteří se letošního NGO Marketu zúčastní i s lední medvědicí Paulou. Ta potěší zejména dětské návštěvníky. Mezi dalšími organizacemi, které se věnují životnímu prostředí, bude například Nadace na ochranu zvířat, občanské sdružení na ochranu koček Devět životů či Zájmové sdružení Toulcův dvůr, jež provozuje Středisko ekologické výchovy hlavního města Prahy.

Dopoledne bude NGO Market věnován neziskovým organizacím. Můžete specifikovat, o jaký program se bude jednat?

NGO Market 2013 bude 3. května v Národní technické knihovně v Praze
NGO Market 2013 bude 3. května v Národní technické knihovně v Praze
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Forum 2000

V rámci odborného programu proběhne například workshop s Nickem Allenem, zakladatelem serveru Donordigital, jenž má dlouholeté zkušenosti s budováním neziskových organizací, fundraisingem a PR a je jedním z editorů knihy „Fundraising na internetu“ – první knihy o online fundraisingu.

Současně se bude konat Panel dárců se zástupci korporátních subjektů a v kavárně Národní technické knihovny se opět pro jeho velký úspěch v loňském roce uskuteční setkání zástupců neziskovek a firem s názvem Dobrý obchod. K účasti na tomto setkání je třeba se předem registrovat, bližší informace lze najít na webu NGO Marketu.

Dobře a co je připraveno pro řekněme laické návštěvníky letošního NGO Marketu?

Každý, kdo 3. května na NGO Market dorazí, se jistě nudit nebude. Pro nejmenší návštěvníky je připraven dětský koutek a různá představení, jako například divadlo ve znakové řeči. Ostatním jsou určeny přednášky, workshopy a praktické ukázky z různých oborů činnosti neziskovek. Mezi další doprovodné akce bude patřit odborné poradenství, dobrovolnické centrum, fair trade obchůdky, výstava fotografií, kulturní představení, bazar Domova Sue Ryder apod. Spolu s neziskovkami připravujeme na letošní ročník i několik novinek.

Můžete čtenářům prozradit alespoň jedno překvapení letošního NGO Marketu?

Věřím, že velkým lákadlem letošního ročníku bude slosování dárků pro návštěvníky, kteří při troše štěstí mohou od vystavujících organizací získat zajímavé ceny od květin, poukazů na oběd, lístků na české hrady a zámky přes CD klasické hudby, originální šperk až po obrázky, umělecké fotografie či kurzy osobního rozvoje.

I na letošní veletrh zavítají známé osobnosti z řad umělců, návštěvníci se tak mohou potkat např. s patronem Alzheimer nadačního fondu Janem Hřebejkem či Jaroslavem Duškem, který povede jeden z workshopů veletrhu. Mezi další novinky patří například minibus plný neziskové literatury. Bohužel zde není dostatek prostoru pro vyjmenování všech zajímavých akcí, které pro návštěvníky spolu s neziskovkami připravujeme, podrobný program veletrhu je proto k dispozici na stránkách www.ngomarket.cz nebo www.facebook.com/ngomarket.


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist