https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-rijnove-cislo-casopisu-ochrana-prirody-se-venuje-predevsim-stromum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Říjnové číslo časopisu Ochrana přírody se věnuje především stromům

1.11.2018 09:57 | PRAHA (Ochrana přírody)
Obálku říjnového čísla časopisu Ochrana přírody zdobí alej památných stromů v Sedmihorkách.

 

A památných stromům se věnuje i článek Libora Sedláčka. Vysvětluje, že věk a vzrůst dřeviny zdaleka nepředstavují jediné hodnoty, pro které se památné stromy vyhlašují, prohlédnout si můžete i jejich přehlednou mapku. V článku Jaroslava Kolaříka Provozní bezpečnost stromů se dočtete o hlavních souvislostech a postupech využívaných při hodnocení provozní bezpečnosti v rámci dendrologických průzkumů.

V textu Valentina Cristini se dozvíte, že v České republice je mimořádně vysoký výskyt jmelí, nejdramatičtější je situace v Moravskoslezkém kraji. Přečíst si můžete i to, jak zeleň prospívá fyzickému a duševnímu zdraví.

Časopisu poskytla rozhovor při své nedávné návštěvě Prahy ikona mezinárodní ochrany přírody Jane Goodall. Mimo jiné konstatuje, že každý si může říct: „Tohle můžu udělat i já, toto je můj dílek puzzle“.

Rubrika Mezinárodní ochrana přírody vás zavede do národního parku Kefue, který je nezaslouženě přehlíženou ukázkou subsaharské Afriky.

Přejeme zajímavé čtení



reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist