https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-setkani-s-prirodou-exkurze-do-zajimavych-koutu-prirody-s-pruvodci-zdarma
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Setkání s přírodou: Exkurze do zajímavých koutů přírody s průvodci zdarma

2.6.2015 14:25 (ČSOP)
Hádecké lomy a okolí.
Hádecké lomy a okolí.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČSOP
Dobrodružství na louce u řeky a rybníků nebo v jeskyni můžete prožít od 12. do 21. června s lidmi, kteří přírodu milují a věnují se její ochraně jako dobrovolníci i jako profesionálové. Ať je vám pět nebo padesát i víc, můžete si vybrat z 19 připravených exkurzí v rámci kampaně Setkání s přírodou, kterou pořádá Český svaz ochránců přírody. Průvodci se na vás letos těší v deseti krajích ČR.
 

A co si pro vás připravili, abyste si odnesli větší zážitky než ze sledování dokumentů o přírodě? Například počítání orchidejí na mokřadní louce Kolo v Bílých Karpatech, zdolání železných žebříků přes vrch Opolenec nad říčkou Volyňkou, návštěvu Sudslavické jeskyně nebo čvachtání v holinkách na rozkvetlé mokřadní louce se stovkami suchopýrů a masožravými rosnatkami na Vlašimsku. Raději byste pozorovali les tak, jak ho vidí ptáci? Vyrazte do libereckého lesíku Opičák na pozorovatelnu, která vás nechá nahlédnout do korun stromů.

Dále vás bude na procházce po naučné stezce Hádecké lomy v Brně doprovázet lama, můžete navštívit mločí studánku a lom Myslík nebo podvečerní pozorování nočních motýlů a netopýrů, bobrů nebo plujících užovek na rybnících u Šumperka, v Praze a nedaleko Choryně.

Ptačí pozorovatelna u Třemešských rybníků.
Ptačí pozorovatelna u Třemešských rybníků.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČSOP

Pro ty, kteří rádi fotí přírodu, a zejména motýly, doporučujeme procházku na stepní lokalitu Radouč u Mladé Boleslavi. Nebude chybět instruktáž, jak se mají motýli fotit, a pro děti bude připravena vědomostní soutěž o knižní publikace.

Seznam všech akcí a jejich program najdete na stránkách www.setkanisprirodou.cz.

Kampaní Setkání s přírodou chce Český svaz ochránců přírody (ČSOP) každoročně lidem ukázat, že příroda není cosi vzdáleného a tajuplného, že její nesmírné hodnoty a vzácnosti mohou být i takřka za našimi ploty. Generálním partnerem ČSOP je společnost NET4GAS, díky jejímuž programu NET4GAS Blíž přírodě byla většina z nabízených lokalit zpřístupněna veřejnosti, zejm. formou naučné stezky.


reklama


Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist