https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-setkani-s-prirodou-probehl-desaty-rocnik-exkurzi-po-prirode
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Setkání s přírodou – proběhl desátý ročník exkurzí po přírodě

24.8.2017 08:00 (NET4GAS)
Exkurze jsou určeny všem – od dětí po vášnivé přírodovědce.
Exkurze jsou určeny všem – od dětí po vášnivé přírodovědce.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČSOP
Letošní Setkání s přírodou, série exkurzí pro veřejnost, které pořádal Český svaz ochránců přírody, proběhl 9. - 18. června. Tato kampaň byla věnována všem, kteří rádi poznávají přírodu. Zasvěcení průvodci návštěvníky provedli zajímavými místy naší přírody, kde se jim snažili předat své znalosti týkající se jak místa konkrétně, tak i jejich zkušeností s ochranou přírody. Exkurze byly určeny všem – od dětí po vášnivé přírodovědce. Stačilo si jen vybrat. Desátý ročník nabízel 16 exkurzí v 9 krajích ČR, všechny exkurze byly jako vždy zdarma.
 

A co vás letos čekalo? Například jste se mohli podívat na to, jak si tři roky po revitalizaci tvoří říčka Stropnička sama své koryto a jak se příroda navrací do upravené nivy. V rámci 18. ročníku kosení orchidejových luk v Malé Vrbce si kromě samotné akce s jarmarkem a cimbálovou hudbou bylo možné projít okolí kosené louky a dozvědět se více o místní květeně. Výlet na kole po Rokycansku byl zaměřen na čápy, mohli jste si projet místa s jejich tradičním výskytem a dozvědět se víc o jejich životě. Neméně zajímavá byla i exkurze do pískoven v okolí Grábštejna, na vytěžená místa, kde se postupně tvoří nové cenné biotopy.

Seznam všech akcí a jejich program najdete na stránkách www.setkanisprirodou.cz.

Kampaní Setkání s přírodou chce Český svaz ochránců přírody (ČSOP) každoročně lidem ukázat, že příroda není cosi vzdáleného a tajuplného, že její nesmírné hodnoty a vzácnosti mohou být i takřka za našimi ploty. Generálním partnerem ČSOP je společnost NET4GAS, díky jejímuž programu NET4GAS Blíž přírodě byly některé z nabízených lokalit zpřístupněny veřejnosti.


reklama

Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist