https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-vyslo-prvni-cislo-prazske-evvoluce-noveho-prazskeho-magazinu-o-evvo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Vyšlo první číslo Pražské evvoluce, nového pražského magazínu o EVVO

22.3.2016 11:20
Pražská evvoluce je magazín pro všechny lidi, které zajímá, co se v Praze děje v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO). Své si v něm najde jak laická veřejnost, tak i lidé, kteří se „EVVO“ věnují profesně.
 

Odborníky by rozhodně mělo zajímat hlavní téma prvního čísla Pražské evvoluce, kterým je nedávno schválená Krajská koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty hlavního města Prahy na období 2016-2025. Jde o základní strategický dokument města, jehož cílem je definování obsahu a zabezpečení komplexního a funkčního systému EVVO v hl. m. Praze pro dané období. Kromě ankety mezi autory koncepce o tom, jaké jsou její silné a slabé stránky, obsahuje Pražská evvoluce i popis koncepce od krajského koordinátora EVVO Václava Nejmana. V textu naleznete samozřejmě odkazy na plné i zkrácené znění koncepce.

Na odborné čtenáře cílí také článek Kateřiny Jančaříkové EVVO je povinnou součástí RVP. Jaké to nese výsledky?, článek Jana Urbana Campbellovo paradigma: Nová teorie environmentálních postojů a motivace environmentálně šetrného chování a do třetice i článek Jana Činčery Vývoj environmentální výchovy jde přes frustraci k úspěchu.

Řada článků pak může posloužit jak laikům, tak i odborníkům. Například text Jana Moravce Jak (ne)dělat naučné stezky, nebo článek o možnostech využití zvířat v rámci EVVO nebo vlivu kvality ovzduší na výlety. V rubrice Co se děje v… se pak dozvíte aktuálním dění v pražské EVVO.

Pražská evvoluce se věnuje také problematice pražské přírody, a to v článcích o pražských alejích a zajímavých pražských skalách, které mohou posloužit i jako tip na výlet. Recenze na výstavu LES a divadelní představení Ve větvích můžete využít jako kulturní tip.

Předpokládáme, že standardní a čtenáři vítanou součástí časopisu se stanou rubriky Kalendář akcí a Zajímavé knihy, které naleznete na konci tohoto prvního čísla. V neposlední řadě bychom vás rádi také upozornili na rubriku Vybrané pražské projekty a aktivity v oblasti EVVO.

Pražská evvoluce se bude samozřejmě dále vyvíjet a proměňovat. S evolucí Pražské evvoluce nám můžete pomoci i vy. Stačí po přečtení časopisu vyplnit krátký dotazník a poskytnout nám zpětnou vazbu.

Pražská evvoluce je časopis elektronický, připravený tak, aby se dobře četl na tabletu či na počítači. Pokud se jej rozhodnete tisknout, mějte na paměti, že má více jak 40 stran. Datově má soubor 26 MB.


reklama

Magistrát hlavního města Prahy

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist