https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-vytvarna-soutez-net4gas-a-csop-maluj-a-bud-bliz-prirode-opet-prilakala-vice-nez-stovku-skolaku-do-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Výtvarná soutěž NET4GAS a ČSOP „Maluj a buď Blíž přírodě“ opět přilákala více než stovku školáků do přírody

18.9.2017 13:04 (NET4GAS)
Autoři vítězných obrázků ze třech věkových kategorií se spolu se svými spolužáky a učiteli vydali na začátku školního roku do přírody s průvodcem nebo navštívili záchrannou stanici pro zraněná zvířata.
Autoři vítězných obrázků ze třech věkových kategorií se spolu se svými spolužáky a učiteli vydali na začátku školního roku do přírody s průvodcem nebo navštívili záchrannou stanici pro zraněná zvířata.
Společnost NET4GAS uspořádala letos spolu s Českým svazem ochránců přírody (ČSOP) pro děti už šestý ročník výtvarné soutěže „Maluj a buď Blíž přírodě“. Autoři vítězných obrázků ze třech věkových kategorií se spolu se svými spolužáky a učiteli vydali na začátku školního roku do přírody s průvodcem nebo navštívili záchrannou stanici pro zraněná zvířata. „Jedním z cílů programu NET4GAS Blíž přírodě, který letos slaví své desáté výročí, je přilákat veřejnost do přírody a vzbudit v ní zájem o její ochranu a posílit úctu k ní,“ řekla Zuzana Kučerová ze společnosti NET4GAS. „Do soutěže dorazilo letos celkem 130 obrázků, okolo osmdesáti dětí pak s námi vyrazilo na výlet“, dodává.
 

„Ekologická výchova je jedním z pilířů činnosti Českého svazu ochránců přírody. Přidanou hodnotou je pak práce s dětmi přímo v terénu - odtud si totiž nejvíce odnesou. Snažíme se, aby vybrané exkurze pro výherce byly nejen naučné, ale hlavně zábavné a děti si z nich odvezly zážitek, na který nezapomenou.“ uvedla Kateřina Adámková z ČSOP. Vedle cen, které se hodí do přírody, a předplatného časopisu Naše příroda pro vítěze, si tak děti odnesly zážitky z výletu a mnoho užitečných informací. Například jak postupovat při nalezení zraněného zvířete či opuštěného mláděte v přírodě, jak a proč se kroužkují ptáci nebo jak staví bobři své hrady na naučné stezce Vodní svět v Českém lese.

Tři věkové kategorie zahrnovaly děti předškolních tříd mateřských škol, žáky 1. – 3. tříd základních škol a žáky 4. – 6. tříd základních škol. Soutěžící měli za úkol vyrazit do přírody a namalovat některou z přírodních lokalit zpřístupněných ČSOP v rámci programu NET4GAS Blíž přírodě, zveřejněných na internetových stránkách www.blizprirode.cz. Portál slouží jako komunikační platforma programu NET4GAS Blíž přírodě, kde můžete najít informace nejen o lokalitách, které děti v soutěži malovaly, ale i o dalších tuzemských přírodních zajímavostech.

Kontakt:

Zuzana Kučerová
NET4GAS, s.r.o.
Tel.: 739 537 273
Email: zuzana.kucerova@net4gas.cz

Kateřina Adámková
Kancelář ÚVR ČSOP
Tel.: 731 760 872
Email: katerina.adamkova@csop.cz


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist