https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-zprava-z-krajske-konference-evvo-2012
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Zpráva z Krajské konference EVVO 2012

29.10.2012 10:39
Dne 18.10.2012 se od 9.30 do 15.30 hodin konala v Malém sále Městské knihovny Praha, Mariánské náměstí 1, Praha 1 Krajská konference EVVO 2012 – téma Udržitelná energie. Pořadatelem akce bylo Hlavní město Praha, organizátorem byla společnost MCN, o.p.s. Konference byla určená pro představitele městských částí hlavního města Prahy, členy pražských NNO, pedagogy a pracovníky vzdělávacích institucí a podnikatelských subjektů. Konference se zúčastnilo 112 osob.
 

Program konference byl rozdělen na dvě části. Dopoledne bylo věnované prezentacím, ze kterých se účastníci dozvěděli zásadní informace o strategii ekologické výchovy v hlavním městě Praze, strategii a koncepci EVVO Ministerstva životního prostředí ČR a také strategické přístupy na všech stupních vzdělávání v oblasti EVVO Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Druhá část dopoledního programu byla věnována úvodním prezentacím pro odpolední workshopy. Velmi dobře byly tyto prezentace hodnoceny v rámci zpětné vazby konference.

Odpolední část konference byla určená pro konkrétní předání nových poznatků či příkladů dobré praxe formou workshopů, jejichž facilitátoři byli odborníci z praxe.

Workshop č. 1 - Co nového v českých městech v oblasti udržitelné energie
Ing. Jaroslav Klusák,Ph.D. energetický manažer, oddělení projektů a strategií, Městský úřad Litoměřice

Workshop č. 2 - Mezinárodní kontext – udržitelná energie
Ing. Michaela Rosecká, odbor mezinárodních vztahů, Nejvyšší kontrolní úřad
Mgr. Tomáš Tožička, projektový manažer – Energie pro všechny do roku 2030, společnost Educon,občanské sdružení

Workshop č. 3 - Jak pracovat s žáky na téma udržitelné energie? - Inspirace pro pedagogy
Mgr. Petra Šimonová, vedoucí programu Ekoškola, programová ředitelka Sdružení TEREZA
PhDr. Kateřina Jančaříková, Ph.D., PedF UK v Praze, katedra biologie a environmentálních studií a studenti PedF UK v Praze
Doc. RNDr. Jitka Málková, CSc., Přírodovědecká fakulta UHK – téma Perspektivy a zkušenosti celoživotního vzdělávání EVVO ve Východočeském regionu

Workshop č. 4 - Aktéři – ekoporadny a ekocentra – zkušenosti s širokou veřejností
Mgr. Ing. Petr Ledvina, vedoucí ekologické poradny, zelené úřadování, nakládání s odpady, domácí ekologie.

Po dobu konference bylo možné seznámit se ve výstavní části sálu s interaktivní prezentací deseti společností a NNO, věnujících se EVVO. Mezi nejpůsobivější patřila výstava Ledňáčkovo putování pražskou přírodou, kterou představila společnost MCN,obecně prospěšná společnost.


reklama

Mgr. Vladimíra Jilečková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist