https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/afghanistanu-hrozi-hlad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Afghánistánu hrozí hlad

30.10.2000 14:50 | ISLÁMÁBÁD/PRAHA (EkoList)
Podle organizace Světový program pro výživu (WFP) hrozí velkému množství obyvatel Afghánistánu hlad kvůli suchu, které je údajně nejhorší za posledních třicet let.
 

WFP odhaduje, že z necelých 22 miliónů Afghánců se jich s důsledky přírodní katastrofy bude potýkat 8 - 12 miliónů, přičemž 3 - 4 miliónů se sucha dotknou vážně. Země, kterou sužuje občanská válka, letos marně čekala na letní deště a nejbližší normální úroda tak může přijít až v květnu či červnu příštího roku. Období před touto očekávanou sklizní je označováno za nejkritičtější, podle WFP vše závisí na dodávkách potravinové pomoci ze zahraničí. S tou je potřeba začít ihned, neboť některé oblasti budou po celou zimu velice těžko dostupné a do některých nebude možné kvůli sněhu dopravit potraviny vůbec. WFP uvádí, že na pokrytí životního minima je potřeba pro místní obyvatele sehnat přes 117 tisíc tun potravin.

Podle ČTK si někteří zástupci OSN v této souvislosti stěžují na laxnost dárcovských zemí s dodávkami základních potřeb.


reklama

 
Jan Stejskal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist