https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/africky-vikend-ve-dvorske-zoo-nabidne-uz-poosme-africkou-kulturu-i-gastronomii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Africký víkend ve dvorské zoo nabídne už poosmé africkou kulturu i gastronomii

17.7.2020 12:56 | DVŮR KRÁLOVÉ N.L. (ČTK)
Dvorská zoo se specializuje na Afriku, velmi úspěšná je v chovu nosorožců či žiraf.
Dvorská zoo se specializuje na Afriku, velmi úspěšná je v chovu nosorožců či žiraf.
Foto | Alexey Krapukhin / Wikimedia Commons
V ZOO Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku do neděle 19. července probíhá akce nazvaná Africký víkend. Na programu jsou například workshopy nebo hudební vystoupení, řekla ČTK mluvčí safari parku Markéta Grúňová. Kulturní program s africkou tématikou je naplánován na celé léto. Návštěvníci zoo se letos mohou seznámit s africkou kulturou již poosmé.
 

"Tento víkend Safari Park Dvůr Králové už tradičně představí svým návštěvníkům největší koncentraci africké kultury a gastronomie v Česku," řekla ČTK Grúňová.

Hlavní program se soustředí na prostranství kolem Neumannovy vily, správní budovy zoo. "Dnes máme tříbodový program, v sobotu se bude prezentovat kolem deseti neziskovek. Návštěvníci se mohou těšit také na taneční a hudební vystoupení, v celém areálu bude probíhat africké umění na chůdách," řekla ČTK Grúňová.

V sobotu nebude chybět promítání dokumentárního filmu Češi zachraňují antilopy v Senegal, které bude v sále Masai Boma u restaurantu Lemur. Během akce probíhá například africký bubenický workshop či ochutnávka autentické africké kuchyně. Program doplní již probíhající výstavy.

Dvorská zoo patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem ve východních Čechách. ZOO loni zvýšila návštěvnost o 6,5 procenta na 541.902 lidí, o rok dříve jejími branami prošlo 508 885 lidí. Loňská návštěvnost byla nejvyšší za posledních deset let a zároveň patřila k nejvyšším v historii zoo. V letošním roce zoo očekává kvůli jarnímu propadu návštěvnosti kvůli epidemii koronaviru horší výsledek.

Dvorská zoo se specializuje na Afriku, velmi úspěšná je v chovu nosorožců či žiraf.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist