https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/agentura-ochrany-prirody-zacala-pecovat-o-machovo-jezero
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Agentura ochrany přírody začala pečovat o Máchovo jezero

19.4.2001 14:15 | DOKSY (ČIA)
Správu nad rekreačním rybníkem Máchovo jezero v Doksech na Českolipsku a jeho okolí nově zajišťuje Agentura ochrany přírody (AOP) Ministerstva životního prostředí České republiky . Ta převzala péči o rekreační území od Pozemkového fondu České republiky. ČIA to dnes potvrdil starosta Doks Bohuslav Schwab, který zároveň vyjádřil s novou správou spokojenost.
 

AOP chce podle Schwaba zachovat rozvoj rekreačních a sportovních aktivit na plážích jezera. V tomto směru se nepředpokládají problémy s provozovateli pláží. Dalším záměrem je pak postupná likvidace sinic, které se ve formě skvrn připomínajících ropu nedávno objevily v blízkosti pláže Borný.

Rozhodnutí svěřit správu Máchova jezera a jeho okolí do péče specializované agentury bylo vyvoláno potřebou zajistit větší odbornou péči nad vzácnou florou a faunou včetně přírodních památek, které se v této oblasti nacházejí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist