https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/akcie-cez-se-vzpamatovaly-z-pondelniho-padu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Akcie ČEZ se vzpamatovaly z pondělního pádu

17.7.2001 18:20 | PRAHA (ČIA)
Akcie elektrárenské společnosti ČEZ se při dnešním obchodování na pražské burze vzpamatovaly z pondělního pádu. Růstem o 9,96 procenta akcie zredukovaly polovinu ztrátu z předchozího dne. "Investoři se po včerejší panice částečně uklidnili," řekl Dan Karpíšek z Komerční banky.
 

Pád akcií měly na svědomí prudké výprodeje zahraničních investorů, kteří tak reagovali na oznámení SRN o příklonu k zastavení provozu Jaderné elektrárny Temelín. Když odpoledne pokles překonal dvacetiprocentní hranici, burza s akciemi ČEZ omezila obchodování. Dnes akcie otevíraly při kurzu 68,94 koruny a končily obchodování na úrovni 75,54 koruny za kus. Podle údajů z pražské burzy dnes akcie ČEZ patřily ke třem nejobchodovanějším emisím v burzovním segmentu SPAD.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist