https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/akcionari-cez-zamitli-navrh-na-prodej-ceps
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Akcionáři ČEZ zamítli návrh na prodej ČEPS

20.5.2002 16:42 | PRAHA (ČIA)
Návrh představenstva na prodej 66 procent akcií České přenosové soustavy (ČEPS) státu zamítla dnešní valná hromada společnosti ČEZ. Fond národního majetku již dříve v návrhu představenstva ČEZ našel právní a technické nedostatky, na které upozornil. ČIA o tom informovala tisková mluvčí FNM Jana Víšková.
 

Podle vyjádření Víškové proběhla k tomuto bodu rozsáhlá diskuse a nakonec se proti návrhu prodat ČEPS státu v hlasování postavilo 98,4 procenta akcionářů. Prodej ČEPS byl odložen do doby, než se představenstvu ČEZ podaří z návrhu odstranit všechny technické a právní nedostatky.

Vládou schválená transakce, během které si stát vymění s ČEZ kontrolu nad distribucí, respektive přenosovou soustavou, má největšího českého výrobce elektřiny přijít na 10 až 20 miliard korun. Zatímco elektrárenský koncern získá majoritu v pěti a blokační minoritu ve třech distributorech, stát ovládne přenosovou soustavu ČEPS ze 66 procent.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist