https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/akteri-filmu-dva-lide-v-zoo-se-po-12-letech-sejdou-v-usti-nad-labem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktéři filmu Dva lidé v ZOO se po 12 letech sejdou v Ústí nad Labem

20.4.2001 16:03 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Mezinárodní Den Země a 12 let od natočení oblíbeného celovečerního filmu Dva lidé v ZOO si v neděli 22. dubna 2001 v Zoologické zahradě (ZOO) v Ústí nad Labem připomenou tvůrci filmu, ekologové i veřejnost. Ředitelka ústecké ZOO Zdeňka Jeřábková ČIA informovala, že oslava Dne Země začne v areálu zahrady v 11.00 hodin.
 

Účast přislíbila režisérka filmu Dva lidé v ZOO Marie Poledňáková, herci Jiří Krampol, Zdeněk Srstka, Kateřina Macháčková i představitelé dětských rolí z roku 1989 Martina a Jana Morávkových. Ti všichni se zúčastní křestu potomka orangutanů bornejských, když otec byl hlavním hrdinou filmu. Současně bude v ústecké ZOO zprovozněn rekonstruovaný pavilón pro lidoopy.

V rámci Dne Země se v ZOO v Ústí nad Labem uskuteční happeningová akce pod názvem "Lidé probuďte se!". Její organizátoři seznámí veřejnost v severočeské metropoli s otřesnými fakty, spojenými s nadměrným lovem vzácných a ohrožených druhů zvířat v afrických pralesech. Návštěvníci Dne Země v ústecké ZOO si mohou přinést budíky, které se rozezní ve 14. hodin jako symbol skutečnosti, že naše planeta je ve vážném stavu.

Za účastí dětí z Německa se uskuteční oslava Dne Země v sobotu 21. dubna 2001 v prostorách ústeckého Domu dětí a mládeže. Mladí ochránci přírody a veřejnost připravili podle organizátora Jana Eichlera na sobotní odpoledne také čištění zaneseného Chuderovského potoka na největším ústeckém sídlišti Severní Terasa.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist