https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktiviste-chteji-aby-vedeni-brna-lepe-bojovalo-se-smogem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivisté chtějí, aby vedení Brna lépe bojovalo se smogem

12.11.2015 23:42 | BRNO (ČTK)
Aktivisté chtějí, aby byly podél komunikací v Brně informační panely, které řidiče upozorní na smogové situace a na to, kdy by raději místo svých aut měli použít MHD.
Aktivisté chtějí, aby byly podél komunikací v Brně informační panely, které řidiče upozorní na smogové situace a na to, kdy by raději místo svých aut měli použít MHD.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Aktivisté chtějí, aby vedení Brna lépe informovalo jeho obyvatele o smogových situacích, problémech s prašností a špatných rozptylových podmínkách. Informace, které k tomu město sděluje, jsou nedostatečné a město ani nepřijímá opatření ve snaze situaci zmírnit, řekl dnes ČTK Martin Šuba z iniciativy Dejchej Brno, která sleduje vývoj kvality ovzduší ve městě. Náměstek primátora Martin Ander (SZ) připustil, že jsou nutné některé změny, na nichž magistrát pracuje.
 

Naposledy byla smogová situace v Brně vyhlášena minulý pátek a sobotu. Chyběly o tom informace na hlavním městském brněnském webu www.brno.cz a informace na dalších městském webu o ovzduší www.ovzdusi.brno.cz byly příliš odborné, uvedl Šuba.

Aktivisté chtějí, aby byly podél komunikací v Brně informační panely, které řidiče upozorní na smogové situace a na to, kdy by raději místo svých aut měli použít MHD. Podle Šuby je třeba zvažovat v době smogových situací uzavírky některých silnic, popřípadě zavést dočasně městskou hromadnou dopravu zdarma.

"Pracujeme na tom, aby se informace dostávaly k lidem rychleji a nebyli přitom zatěžováni komplikovanými čísly. Na webu města by se tyto informace měly zveřejňovat již v nejbližší době," uvedl Ander. Rozsáhlejší opatření v podobě silničních uzavírek bude podle něj těžké naplánovat. Upozornil na to, že v některých okrajových částech města jsou větší problémy se smogem než v jeho centru, což bude komplikací při plánování případných uzavírek v době smogových situací.



reklama

 
Vladimír Klepá
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist