https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktiviste-o-vikendu-protestovali-proti-chovu-tzv-kozesinovych-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivisté o víkendu protestovali proti chovu tzv. kožešinových zvířat

1.3.2004 13:51 | PRAHA (EkoList)
Asi dvacet aktivistů z organizací Svoboda zvířat a Ochránci hospodářských zvířat (OHZ) se v sobotu 28. února sešlo na pražském Staroměstském náměstí, aby vyjádřilo svůj nesouhlas s chovem a lovem tzv. kožešinových zvířat.
 

"Zvířata jsou chována v biologicky zcela nevhodných podmínkách, řídících se jedině ekonomickým efektem chovu," řekl přihlížejícím Michal Kolesár z OHZ. Podle aktivistů většina argumentů obhajoby kožichů dávno neplatí. Tepelná izolace, ekologie suroviny, hospodárné využití odpadů, záchrana druhů, bezpečí a domestikace zvířat, to jsou podle nich pouze smyšlenky chovatelů a zpracovatelů.

Skupina aktivistů se za doprovodu bubeníků vydala z náměstí na pochod do Železné ulice před kožešinovou prodejnu M. Liška. S sebou nesli aktivisté transparenty a mrtvolu stažené stříbrné lišky v rakvi, kterou před kožešnictvím ukázali veřejnosti.

"Pravidelným konáním protestních akcí chceme vzbudit zájem veřejnosti o tento problém," řekl na místě Kolesár. Svoboda zvířat pořádá před prodejnou M.Liška protestní akce pravidelně.

Aktivisté odnesli v rakvi před kožešnictví v Železné ulici mrtvolu stříbrné lišky
Demonstrace se zůčastilo přibližně 20 aktivistů
Mrtvolu stříbrné lišky v rakvi položily demonstranti před kožešnictví M. Liška
Svůj nesouhlas s chovem kožešinových zvířat vyjádřili aktivisté transparenty
Ochránci zvířat ukázali mrtvou lišku veřejnosti
Ochránci zvířat ukázali mrtvou lišku veřejnosti
Za zvířata se držela symbolická minuta ticha
Svůj nesouhlas s chovem kožešinových zvířat vyjádřili aktivisté transparenty
Svůj nesouhlas s chovem kožešinových zvířat vyjádřili aktivisté transparenty
Aktivisté z organizací Svoboda zvířat a Ochránci hospodářských zvířat se sešli na Staroměstském náměstí, aby vyjádřili svůj nesouhlas s chovem tzv. kožešinových zvířat. Poté se přesunuli do Železné ulice před kožešnictví M. Liška a ukázali zde veřejnosti staženou mrtvou lišku stříbrnou.
Foto: Jan Šatoplet/EkoList

reklama

 
Jan Šatoplet

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist