https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/albin-klokana-rudokrkeho-v-letohrade-ceka-na-sve-jmeno
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Albín klokana rudokrkého v Letohradě čeká na své jméno

18.4.2017 11:00 | LETOHRAD (ČTK)
V zámeckém parku v Letohradu se loni narodil albín klokana rudokrkého. Samička čeká na své jméno a měl by ji v červnu pokřtít herec a režisér Jiří Mádl. / ilustrační foto
V zámeckém parku v Letohradu se loni narodil albín klokana rudokrkého. Samička čeká na své jméno a měl by ji v červnu pokřtít herec a režisér Jiří Mádl. / ilustrační foto
Albín klokana rudokrkého, který se vloni narodil v zámeckém parku v Letohradu, stále čeká na své jméno. Mladou samičku, která se narodila bílá, by měl v červnu pokřtít herec a režisér Jiří Mádl. Otec mláděte byl již dříve přemístěn do jiného soukromého chovu, samec by mohl svému potomkovi ublížit, řekl ČTK Zdeněk Tomka, předseda Klubu chovatelů exotického ptactva a radní Letohradu.
 

"Některé zvíře agresivní je, některé není. Ten náš agresivní byl. Když budeme potřebovat samce kvůli dalším mláďatům, půjčíme si ho," uvedl.

Klokani jsou v zámeckém parku od roku 2014. Matkou mláděte je samice Růženka, odsunutý otec se jmenuje Kuba.

O klokany ve výběhu se stará klub chovatelů, radnice zvířata nevlastní. Město klubu na činnost přispívá, letos chce také s pomocí dotace vyměnit střešní krytinu výběhu včetně okapů a svodů, opravit plot, vydláždit přístup a instalovat záložní systému vytápění.

Na klokaní výběh navazují voliéry, kde jsou papoušci z Austrálie a Jižní Ameriky, konkrétně papoušek královský, papoušek červenokřídlý, ara marakána, kakadu růžový, papoušek nádherný a rosela pennantova. Chovy jsou celoročně volně přístupné.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist