https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aligatori-na-floride-letos-napadli-rekordni-pocet-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aligátoři na Floridě letos napadli rekordní počet lidí

29.7.2017 07:45 | PRAHA (ČTK)
Letošní nárůst případů napadení člověka aligátorem odborníci spojují s vysokými teplotami. Když je horko, aligátoří metabolismus se zrychlí, a tito nebezpeční plazi začnou být aktivnější.
Letošní nárůst případů napadení člověka aligátorem odborníci spojují s vysokými teplotami. Když je horko, aligátoří metabolismus se zrychlí, a tito nebezpeční plazi začnou být aktivnější.
Aligátoři na Floridě v letošním roce napadli a zranili rekordní počet lidí. Dosavadní rekordní počet 16 aligátořích útoků, které byly zaznamenány v roce 2004, padl tento týden, když aligátor napadl bezdomovce, který se chtěl ochladit v jezeře. Jak dnes informoval list The Times, muž přišel o dva prsty na noze, levý ukazovák a jedno varle.
 

"Byla to neskutečná agónie," řekl novinářům 66letý Fredric Iman. "V jednu chvíli si užíváte příjemného dne, a v další se z vás řine krev."

Iman, který posledních 20 let nemá střechu nad hlavou, je už pátým člověkem, kterého aligátoři zranili za poslední tři týdny. Za celý loňský rok přitom na Floridě došlo jen k sedmi podobným případům.

Na Floridě žije asi 1,3 milionu aligátorů, ale smrtelné útoky jsou zřídkavé - od 40. let minulého století je jich registrováno 24.

Letošní nárůst případů napadení člověka aligátorem odborníci spojují s vysokými teplotami. Když je horko, aligátoří metabolismus se zrychlí, a tito nebezpeční plazi začnou být aktivnější. Tím stoupá riziko setkání s člověkem. Navíc je nyní sezóna, kdy samičky hlídají nakladená vejce, a v této době jsou nedůtklivější.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist