https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/alza-cz-zacne-prodavat-elektromobily-pres-internet
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Alza.cz začne prodávat elektromobily přes internet

25.5.2017 12:00 (ČTK)
Alza v současnosti dokončuje jednání s významnými automobilkami, aby v následujících týdnech nabídla ucelenou řadu elektromobilů.
Alza v současnosti dokončuje jednání s významnými automobilkami, aby v následujících týdnech nabídla ucelenou řadu elektromobilů.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Alza.cz
Internetový obchod s elektronikou Alza.cz začne v nejbližší době prodávat elektromobily. Vozy bude nabízet výhradně přes internet. Uvedla to dnes společnost v tiskové zprávě. Jiné internetové obchody zatím elektromobily neprodávají a jejich nabídka se soustřeďuje do showroomů výrobců.
 

"Zájem o elektromobily překonává naše očekávání. Znamená to, že si lidé konečně uvědomují jejich význam pro naše životní prostředí. To dobře vědí také automobilky a začínají vyrábět tyto vozy i ve středních cenových kategoriích," uvedl ředitel expanze Alzy Jan Moudřík. Jako první upoutávku společnost vystavuje do konce června ve své kamenné prodejně v Holešovicích Volkswagen e-Golf.

K základním výhodám aut s elektropohonem patří nízké provozní a servisní náklady a vysoká spolehlivost. Nevýhodou dosud byla vyšší pořizovací cena.

Alza v současnosti dokončuje jednání s významnými automobilkami, aby v následujících týdnech nabídla ucelenou řadu elektromobilů. "Věříme, že dokážeme po vzoru Norska změnit poměr elektroaut v ČR zásadním způsobem. Čím dostupnější tyto vozy budou, tím rychleji eliminujeme negativní dopad aut se spalovacími motory na prostředí, ve kterém žijeme," dodal Moudřík.

Loni se v Česku prodalo 271 elektromobilů, což je meziroční pokles o čtvrtinu. Celkově je v ČR registrováno přes 1200 těchto vozů. Počet dobíjecích míst přesáhl 300. Elektrický model nabízí většina značek, v roce 2020 s ním chce přijít i Škoda Auto.

Prodej nových osobních aut v Česku loni vzrostl o 12,5 procenta na rekordních 259.693 vozů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist