https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ambrozek-a-bem-vysadi-posledni-strom-letosniho-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ambrozek a Bém vysadí poslední strom letošního roku

3.12.2002 16:23 | PRAHA (ČIA)
Symbolický začátek spolupráce nových představitelů hlavního města Prahy a ministerstva životního prostředí a zároveň předání péče o pražskou zeleň novým pražským zastupitelům bude znamenat zasazení posledního stromu roku 2002 před budovu Národního divadla na Masarykově nábřeží. Lípu tam ve čtvrtek 5. prosince společně vysadí nový pražský primátor Pavel Bém a ministr životního prostředí Libor Ambrozek. ČIA to oznámila tisková mluvčí Ambrozkova resortu Karolína Šůlová.
 

Nábřeží u historické budovy Národního divadla krášlila v minulosti řada lip. Kdo a proč nechal původní stromy vykácet, se podle informací odboru městské zeleně pražského magistrátu nepodařilo zjistit. Dle dochovaných fotografií je pouze zřejmé, že se zde lípy nacházely ještě v roce 1958. Nyní chce magistrát vrátit tomuto místu starou krásu v podobě patnácti vzrostlých stromů.

Výsadbou stromořadí na Masarykově nábřeží hlavní město Praha uzavírá další rok systematické obnovy uličních stromořadí v rámci projektu "Praha stromům - stromy Praze", zahájeného v roce 1995. K dnešnímu dni město vysadilo již přes dva tisíce nových stromů (jubilejní 2000. strom v listopadu letošního roku v ulici Koněvova). V následujícím roce bude město v obnovách uličních stromořadí pokračovat; pro jaro 2003 je připravena obnova stromořadí v Ječné ulici.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist