https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ambrozek-vypise-vyberove-rizeni-na-reditele-sumavskeho-narodniho-parku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ambrozek vypíše výběrové řízení na ředitele šumavského národního parku

26.3.2003 10:31 | PRAHA (EkoList)
Ministr životního prostředí Libor Ambrozek (KDU-ČSL) ve včerejším vysílání rozhlasové stanice Frekvence 1 prohlásil, že vypíše výběrové řízení na ředitele Národního parku Šumava. Jeho rozhodnutí uvítalo Hnutí DUHA.
 

Řízení by podle tiskové mluvčí Ministerstva životního prostředí Karolíny Šůlové mělo být vypsáno až po zasedání rady parku. Ta se má sejít 3. dubna. Kdy bude známo jméno nového ředitele, je zatím nejasné. Během výběrového řízení budou muset uchazeči předložit koncepci, jak by chtěli park vést. "Vzhledem k tomu bude řízení trvat spíš měsíce než týdny," řekla dnes EkoListu Karolína Šůlová.

Ministrovo rozhodnutí přivítalo Hnutí DUHA. Podle Jaromíra Bláhy z hnutí se tak otevírá cesta k tomu, aby se Šumava stala skutečným národním parkem, ne jen na papíře. "Dnešní ředitel dovedl národní park do stavu, kdy se kácí nejvzácnější pralesovité smrčiny, šíří se zde gigantické holiny, vznikají masivní polomy a záhadně mizí poražené stromy," říká Bláha.

MŽP na počátku března zveřejnilo závěry studie mise mezinárodních expertů ze Světového svazu ochrany přírody (IUCN). Ve zprávě odborníci z IUCN mimo jiné nabádají ke změnám ve fungování Správy národního parku, ke scelení prvních nejchráněnějších zón a k upuštění od boje proti kůrovci kácením napadených stromů. Závěry mise odborníků IUCN byly podle mluvčí Karolíny Šůlové jedním z důvodů, proč se pro vypsání výběrového řízení ministr rozhodl.


reklama

 
Jan Stejskal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist