https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ambrozek-zadal-interni-audit-v-pripadu-cementarny-stramberk
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ambrozek zadal interní audit v případu cementárny Štramberk

7.8.2002 18:46 | PRAHA (ČIA)
Interní audit zadal ministr životního prostředí Libor Ambrozek (KDU-ČSL) v případu schvalování realizace cementárny ve Štramberku na Novojičínsku. "Hlavním účelem auditu je zjistit, zda úředníci dodrželi všechny zákonné podmínky, lhůty a ostatní náležitosti. Kdy padne rozhodnutí, není zatím jasné. Počítáme spíše, že v řádu měsíců," řekla na dotaz ČIA mluvčí ministerstva životního prostředí Karolína Šůlová. Ta zároveň potvrdila, že hlavním impulsem k zahájení auditu byl aktivní zájem veřejnosti a ekologických organizací o tuto kauzu.
 

Cementárnu ve Štramberku by měla postavit rakouská společnost Lasselsberger za zhruba 2,25 miliardy korun. Proti výstavbě však protestovali obyvatelé Štramberka bydlící bezprostředně u lomu a ekologičtí aktivisté, například Děti Země. Naopak někteří místní lidé založili občanské sdružení Štramberská Šipka, které se snaží stavbu prosadit.

Proces schvalování stavby cementárny začal ještě za bývalého ministra Miloše Kužvarta (ČSSD) a táhne se již od května loňského roku. Kužvart se v listopadu 2001 po návštěvě obce Štramberk vyjádřil, že výstavbu cementárny podporuje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist