https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/americke-urady-uzavrely-kvuli-zaplavam-yellowstonsky-narodni-park
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Americké úřady uzavřely kvůli záplavám Yellowstonský národní park

15.6.2022 11:30 (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Americké úřady nařídily více než 10 000 návštěvníkům Yellowstonského národního parku, aby oblast opustili kvůli rozsáhlým záplavám. Povodně na severu parku zničily mosty a silnice a napáchaly další škody, mrtví ani zranění ale nejsou hlášení, informovala agentura AP.
 

Park, který letos slaví své 150. výročí, by mohl zůstat zavřený až týden a jeho severní vchody by se letos v létě již vůbec nemusely otevřít, uvedl správce Cam Sholly. "Voda tu pořád běsní," dodal Sholly, podle nějž se dá i o nadcházejícím víkendu očekávat deštivé počasí, které může způsobit další záplavy.

Řeka Yellowstone dosáhla historické úrovně po několikadenních lijácích a rychlém tání sněhu. Záplavy způsobily značné škody na jihu státu Montana a na severu Wyomingu, kde pod vodou ocitla malá města a byly hlášeny výpadky dodávek elektřiny.

Záplavy přišly do Yellowstonského parku na začátku letní turistické sezony, která přitahuje miliony turistů. Ti v parku obdivují gejzíry, tryskající do výše desítek metrů, bublající bahenní sopky, barvami hrající horké prameny. A také hluboké rozeklané kaňony, vodopády, vysoká pohoří či potulující se stáda bizonů nebo rodinky medvědů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist