https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/anketa-o-titul-ropak-roku-2002-startuje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Anketa o titul Ropák roku 2002 startuje

19.2.2003 10:36 | PRAHA/BRNO (ČIA)
Již 11. ročník ankety o antiekologický čin Ropák roku a zároveň osmý ročník ankety o antiekologický výrok Zelená perla roku vyhlašuje ekologické sdružení Děti Země. Kandidáty do obou anket může do 10. března 2003 posílat kdokoliv, pokud uvede jejich jména a důvod navržení, respektive citaci výroku. Formuláře pro vyplnění jsou také na internetové stránce www.detizeme.cz/ropak. Jak ČIA řekl Miroslav Patrik z pořádajícího sdružení, výsledky ankety budou zveřejněny v pátek 25. dubna na soirée v brněnském divadle Husa na provázku.
 

"I když lze očekávat, že asi horkým kandidátem na ropáka bude někdo z vedení Spolany Neratovice za únik toxických látek během loňských povodní, doufám, že dostaneme i další škůdce přírody," konstatoval Patrik. Podle jeho slov se každoročně sejde kolem čtyřiceti jmen.

Titul "Ropák roku 2001" získal poslanec za ODS Miroslav Beneš za snahu zmenšit rozlohu Národního parku Šumava, za prosazování dálnice D3 z Prahy do Českých Budějovic, za podporu nevratných plastových obalů na úkor vratných při schvalování zákona o obalech a obalových odpadech a za hlavní podíl při předložení a prosazování zákona za zrušení ochrany zemědělského půdního fondu.

Vítězem ankety "Zelená perla roku 2001" se stal poslanec za ČSSD František Brožík, který v Respektu z 22. ledna 2001 v článku Pobavit se a zemřít uvedl: "Vztek si chodím vybíjet do lesa, kde střílím bažanty, srnce a muflony. Naučili mě to kamarádi a je to pro mě ta nejlepší relaxace - fantasticky si při tom vyčistím hlavu."


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist