https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/antilopy-z-brna-se-vraceji-do-afriky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Antilopy z Brna se vracejí do Afriky

13.2.2001 11:55 | BRNO (ČIA)
Několik odchovaných antilop ohroženého adaxe nubijského vyrazilo v těchto dnech z brněnské zoologické zahrady do Afriky. ČIA to sdělil ředitel Zoologické zahrady na Mniší hoře v Brně Martin Hovorka. Zároveň dodal, že před nedávnem se zde narodilo mládě této antilopy, která patří celosvětově mezi ohrožené druhy zvířat.
 

Zoologická zahrada v Brně tímto způsobem pomáhá zachování existence vymírajících druhů nejen v České republice, ale například i v Africe. Brněnský zoopark se už několik let účastní projektu, v jehož rámci se zoologické zahrady na celém světě snaží o reprodukci ohrožených druhů zvířat, které jsou potom vráceny do volné přírody v původním místě výskytu.

Z Brna do Afriky byly už v letech 1995 a 1996 poslány tři samice a tři samci adaxe nubijského. Na světě jich ve volné přírodě běhá posledních 500 kusů. Žijí především v okrajových částech Sahary.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist