https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/appian-group-uzavrel-smlouvu-s-bombardier-transportation
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Appian Group uzavřel smlouvu s Bombardier Transportation

15.1.2003 19:16 | PLZEŇ (ČIA)
Na rozsáhlé spolupráci při výrobě kolejových vozidel pro východní Evropu se dnes dohodla světová jednička na trhu kolejových vozidel Bombardier Transportation (BT) a nový vlastník Škoda Holdingu - společnost Appian Group. Spolupráce bude realizována prostřednictvím dceřiné společnosti Škoda Holdingu - Škoda Dopravní technika (ŠDT). Dnes to novinářům potvrdil tiskový mluvčí Škoda Holdingu Karel Samec.
 

S ohledem na již vyhlášenou obchodní veřejnou soutěž v České republice a výběrová řízení, která se během krátké doby očekávají v Rusku a na Slovensku, je jako první krok spolupráce naplánován projekt elektrické rychlíkové lokomotivy. Jejím základem bude typ lokomotivy od BT. Nová trojsystémová lokomotiva se bude vyrábět v ŠDT s využitím některých licencí od BT a je určena pro provoz v České republice, na Slovensku a v Rusku. Předmětem jednání je navíc společná modernizace elektrických a dieselových lokomotiv v Rusku, České republice a na Slovensku. Dále se plánuje zapojení Škoda Holdingu jako výrobce systémů a komponentů pro BT.

Podle Wolfganga Tölsnera, prezidenta divize Locomotive and Freight BT umožní dnešní dohoda ŠDT přístup k nejmodernějšímu know-how. Tím bude z hlediska českých provozovatelů drah zajištěna existence kompetentního výrobce vozidel i pro budoucnost. Na druhé straně si BT otevírá touto dohodou další důležitý přístup k perspektivním trhům na východě Evropy.

BT je celosvětovým leadrem v oboru kolejové dopravní techniky a ve službách s ní spojených. Kromě toho nabízí Bombardier Inc. finanční služby a správu majetku v oblastech patřících ke klíčovým oborům činnosti. Koncern se sídlem v kanadském Montrealu zaměstnává zhruba 80 tisíc pracovníků ve 24 zemích Severní a Jižní Ameriky, Evropy, Asie a oblasti Pacifiku. V posledním obchodním roce činil celkový obrat 21,6 miliardy kanadských dolarů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist