https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/architekti-maji-vyresit-problem-budouci-pardubicke-pesi-zony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Architekti mají vyřešit problém budoucí pardubické pěší zóny

27.4.2002 11:26 | PARDUBICE (ČIA)
Vytvoření pěší zóny na třídě Míru a především vyřešení bezkolizního soužití pěších a cyklistů, zásobování a městské hromadné dopravy je cílem architektonické soutěže, kterou vyhlásilo statutární město Pardubice. Soutěže se mohou zúčastnit autorizovaní architekti z celé republiky k jejímu vyhodnocení dojde koncem června. Pro ČIA to uvedla Karolína Koupalová z odboru rozvoje a strategie pardubického magistrátu.
 

"Řešeny mají být také prostory před obchody a restauracemi včetně rozmístění zeleně, výtvarných a vodních prvků. Zpracovatelé mají na nejživější pardubické ulici s obchodní zónou vytipovat objekty, které jsou vhodné k přestavbě nebo nástavbě," řekla Koupalová.

Soutěž se uskuteční v souladu se Soutěžním řádem České komory architektů. Soutěžní porota se bude skládat ze závislé části, tvořené zástupci města, a z části nezávislé. Ta bude složena z odborníků doporučených komorou architektů a schválených radou města. Rada odsouhlasí rovněž soutěžní podmínky a podklady. Po skončení soutěže budou návrhy včetně těch vítězných veřejně vystaveny, aby se s nimi občané města mohli seznámit a posoudit jejich kvalitu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist