https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/arcibiskupstvi-zalozilo-firmu-s-pestitelem-zeleniny-a-ovoce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Arcibiskupství založilo firmu s pěstitelem zeleniny a ovoce

27.8.2020 12:44 | OLOMOUC (ČTK)
Holding ECO Finance Group vlastní a provozuje 7,5 hektaru skleníků na Prostějovsku, kde pěstuje různé odrůdy rajčat.
Holding ECO Finance Group vlastní a provozuje 7,5 hektaru skleníků na Prostějovsku, kde pěstuje různé odrůdy rajčat.
Společnost ECO Finance Group založila s Arcibiskupstvím olomouckým firmu Čerstvě utrženo Haná, která se bude věnovat pěstování ovoce a zeleniny. "Společným cílem je rozšíření produkce a výstavba nových skleníků na Olomoucku," uvedli zástupci nově založené společnosti. Podrobnosti o chystaných projektech nezveřejnila.
 

Holding ECO Finance Group investuje do zemědělství, energetiky a nemovitostí. Vlastní a provozuje 7,5 hektaru skleníků na Prostějovsku, kde pěstuje různé odrůdy rajčat. Vlastní firmy Farma Kopeček a Agro Haná, které jsou členy odbytového družstva Čerstvě utrženo zaměřeného na tuzemskou zeleninu a ovoce. Arcibiskupství olomoucké má rozsáhlé pozemky.

"Spojením dlouholetých zkušeností a stability Arcibiskupství olomouckého a moderního, inovativního přístupu k pěstování ovoce a zeleniny ve firmách Agro Haná a Farma Kopeček vznikne v příštím roce jeden z nejvýznamnějších pěstitelů na Olomoucku," uvedl bez dalších podrobností předseda představenstva společnosti Čerstvě utrženo Haná Marek Jedlička.

Firma Čerstvě utrženo Haná byla založena tento týden. Z dokumentů zveřejněných ve Sbírce listin vyplývá, že společnost má základní kapitál dva miliony korun. Holding ECO Finance Group upsal akcie za 1,32 milionu korun a Arcibiskupství olomoucké za 680 000 korun.

Odbytové družstvo Čerstvě utrženo, jehož prostřednictvím se prodává produkce tuzemských pěstitelů, nyní tvoří rajčatové farmy v Mutěnicích, Velkých Němčicích, Kostelci na Hané a Smržicích, borůvková farma v Hovoranech a borůvková a meruňková farma ve Velkých Bílovicích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist