https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/arena-hagibor-je-rozhodnuta-postavit-hokejovou-halu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Arena Hagibor je rozhodnuta postavit hokejovou halu

8.7.2002 17:15 | PRAHA (ČIA)
Stavební přípravy na výstavbu hokejové haly Arena Hagibor na pražském Hagiboru začaly. Tento týden se chystá společnost Arena Hagibor podat žádosti o první ze 13 plánovaných stavebních povolení. "Hokejovou halu postavíme bez ohledu na to, zda v ní budeme pořádat mistrovství světa v hokeji," řekl dnes pro ČIA generální ředitel společnosti Arena Hagibor Rafael Karpíšek. Je tedy možné, že nakonec v Praze vyrostou hokejové arény dvě.
 

Na budoucím staveništi probíhá demontáž stávajících sportovních hal a buldozery sanují povrch, na kterém by měla vyrůst multiúčelová aréna. "Harmonogram prací je stanoven na dvacet měsíců. Do 27. února 2004 bychom měli arénu dokončit a mít dva měsíce čas pro přípravu mistrovství světa v hokeji," tvrdí Karpíšek s tím, že do konce roku by měla společnost získat všechna stavební povolení, včetně toho na rekonstrukci vestibulu metra Želivského.

"Za důležité považuji, že jsme nalezli jako provozovatele arény anglickou společnost SMG a navázali kontakty se společnostmi, které mají s výstavbou multiarén zkušenosti," řekl Karpíšek. Podle něho existuje v hlavním městě prostor na to, aby se uživily dvě arény. "V Praze je vlastně jediná Paegas hala. Ta naše bude mít oproti Hale Sazce nižší kapacitu, a tím i náklady," vidí výhodu Areny Hagibor Karpíšek.

Investiční náklady na výstavbu Areny Hagibor pro zhruba 14 tisíc hokejových fanoušků by měly podle projektu dosáhnout 2,87 miliardy korun. Na dvacet procent si chce vzít Arena Hagibor úvěr od bank. Jedná se o 500 až 600 milionů a podle Karpíška se dohoda již rýsuje. Z 15 procent by měl prostředky pokrýt americký investor a zbytek by měl připadnout na české investory.

O tom, zda získá oficiální podporu pro konání mistrovství světa v hokeji Hala Sazka nebo Arena Hagibor, rozhodne Výkonná rada mistrovství světa v ledním hokeji 2004 pravděpodobně 18. července.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist