https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/arnika-program-regulace-labe-v-srn-ma-financni-problemy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Arnika: Program regulace Labe v SRN má finanční problémy

4.5.2002 14:13 | DĚČÍN (ČIA)
Příděl finančních prostředků na regulaci německé části řeky Labe mezi Magdeburkem a Lauenburgem pozastavil koncem letošního dubna ministr financí Spolkové republiky Německo Hans Eichel. Současně nařídil prošetření ekonomické efektivnosti této investice. ČIA to sdělil vedoucí programu ekologického sdružení Arnika Vlastimil Karlík.
 

Podle Karlíka informoval o pozastavení financování regulace Labe v Sasku na odborné konferenci v Brandenburgu předseda výboru pro životní prostředí saského parlamentu Uwe Inselmann (SPD). Německé ekologické organizace podle Karlíka usilují o to, aby Labe jako jedinečný přírodní fenomén bylo zařazeno mezi biosférické rezervace UNESCO.

Stavební úpravy pro zvýšení splavnosti na německé straně Labe od Děčína na Drážďany jsou podle propočtů levnější než plánovaná výstavba vodních děl Malé Břehno a Prostřední Žleb v severních Čechách. Ředitel závodu Povodí Labe v Roudnici nad Labem Jindřich Zídek na rozdíl od ekologických aktivistů tvrdí, že u vládních míst v Sasku a rejdařských společností trvá zájem na dokončení českých jezů na dolním Labi. Podle Zídka vyjádřila výstavbě vodních děl podporu nedávná mezinárodní konference o lodní dopravě na Labi v saských Drážďanech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist