https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/asahi-shimbun-japonsko-zverejni-svuj-plan-na-snizovani-emisi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Asahi Shimbun: Japonsko zveřejní svůj plán na snižování emisí

4.6.2008 08:39 | PRAHA/BERLÍN (Ecomonitor)
Japonsko se chystá představit svůj plán na snižování emisí. Podle předsedy vlády Jasua Fukudy tak země učiní ještě před tím, než bude v červenci hostit summit G8, napsal japonský deník Asahi Shimbun.
 

Komín v Praze
Japonsko zveřejní svůj plán na snižování emisí.
Ilsutrační foto: Martin Mach/Ekolist.cz

Japonský ministerský předseda Jasuo Fukuda v neděli po setkání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou uvedl, že jeho země již brzy představí svůj střednědobý i dlouhodobý plán na snižování emisí.

V současné době japonská vláda spolu se zástupci průmyslu a dalších stran projednává budoucí konkrétní nastavení dlouhodobých cílů na snižování emisí. Vláda by údajně chtěla do roku 2050 snížit emise oproti současnému stavu o 60 až 80 %. V otázce střednědobých cílů nicméně Japonsko zachovává svůj opatrný postoj. Demokratická strana Japonska (hlavní opoziční strana) navrhuje docílit do roku 2020 snížení emisí nejméně o 25 % v poměru k roku 1990.

Ministerský předseda Fukuda nicméně podle deníku Asahi Shimbun neuvedl přesné datum, kdy by nové cíle na snižování emisí měla japonská vláda zveřejnit. Během setkání s kancléřkou Merkelovou však přislíbil spolupráci na propagování cílů přijatých na loňském summitu G8 v německém Heiligendammu. Společně se pak zavázali apelovat na Čínu, Indii a další státy ve věci spolupráce na plnění globálních závazků.

Podle článku Akiry Uchidy a Kazuyukiho Kanaie zveřejněného dne 3. 6. 2008 na serveru THE ASAHI SHIMBUN.


reklama

 
Martina Kollerová

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist