https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/asanace-skladky-chabarovice-je-zhruba-ve-tretine
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Asanace skládky Chabařovice je zhruba ve třetině

14.6.2001 11:03 | CHABAŘOVICE (ČIA)
Asanační práce na bývalé skládce chemického a průmyslového odpadu u Chabařovic na Ústecku dospěly po roce zhruba do jedné třetiny. V současnosti se rýsují základy budoucího měrného objektu pro monitoring kvality skládkových vod. Pokládá se nový kanalizační systém a celé předpolí skládky je protkáno provizorními komunikacemi. Podle stavebního koordinátora Iva Drábka bylo do konce letošního května proinvestováno kolem 150 milionů korun z celkového rozpočtu 780 milionů korun.
 

Asanaci skládky Chabařovice financuje Spolchemie a dodavatelsky zajišťuje šestá divize pražského Metrostavu. Skládka byla využívána Spolchemií a dalšími chemickými a průmyslovými firmami od roku 1908 a poslední odpadové materiály zde byly uloženy v roce 1993. Rozloha areálu je 40,5 hektaru, z toho rozloha vlastního skládkového tělesa je 23,5 hektaru. Technická opatření spočívají v úpravě a zakrytí celého skládkového tělesa. Kopec bývalé skládky se bude poté osazovat zelení a monitorovat. Tato fáze včetně zkušebního provozu má podle časového harmonogramu trvat do roku 2007.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist