https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/atkins-bude-radit-praze-pri-priprave-a-realizaci-severozapadni-casti-okruhu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Atkins bude radit Praze při přípravě a realizaci severozápadní části okruhu

11.5.2004 18:58 | PRAHA (ČIA)
Poradcem města Prahy pro přípravu a realizaci projektu severozápadní části městského okruhu v úseku Myslbekova až Pelc-Tyrolka za případného využití metody tzv. partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) se stane nadnárodní společnost Atkins. Jak na dnešní tiskové konferenci uvedl radní Radovan Šteiner, společnost by měla do konce roku připravit materiál, který by posoudil vhodnost modelu PPP pro tento projekt.
 

Materiál by se měl konkrétně týkat právních, finančních a majetkoprávních aspektů projektu. "Jestliže se rozhodneme pro model PPP, stane se pak firma Atkins rovněž poradcem při jednáních se zájemci o kooperaci," uvedl Šteiner. Společnost za tuto zakázku dostane 43 až 45 milionů korun. Podle Šteinera je částka přesně rozpočítána na jednotlivé úkony a větší část Atkins získá v případě, že se město rozhodne pro partnerství soukromého a veřejného sektoru.

Do obchodní veřejné soutěže se přihlásilo pět uchazečů, podle radního však pouze Atkins splnil požadavky stanovené zadavatelem. Jména ostatních uchazečů Šteiner nesdělil.

Společnost Atkins je dceřinou společností WS Atkins, která se jako poradenská firma podílela například na budování londýnského metra a dalších dopravních staveb nejen ve Velké Británii. Pobočky má také v Americe, Asii i na Středním východě.

Stavba této části okruhu, která si vyžádá více než 20 miliard korun, je souborem tří staveb v úsecích Myslbekova - Prašný most, Prašný most - Špejchar a Špejchar - Pelc/Tyrolka. Trasa v celkové délce 4320 metrů by měla být dokončena v roce 2012. V současnosti již probíhají přípravné práce.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist