https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aubrecht-navrhuje-zmenu-kriterii-vyberovych-rizeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aubrecht navrhuje změnu kritérií výběrových řízení

23.12.2002 10:29 | MOST (ČIA)
Rozšíření podmínek a změnu výběrových řízení pro hodnocení projektů na využití vládou schválených 15 miliard na likvidaci důlních zátěží v Ústeckém a Karlovarském kraji navrhuje vládní zmocněnec pro severozápadní Čechy Vlastimil Aubrecht. Jak informoval ČIA, projekty se nyní v rámci výběrových řízení posuzují téměř výhradně podle jediného kritéria, kterým je nejnižší cena. Aubrecht navrhuje rozšíření kritérií na hodnocení odborných kvalit, preferencí firem s přihlédnutí k jejich dosavadním výsledkům. Dalším navrženým bodem je počet pracovních míst, která vytvoří vítězná firma v regionu při realizaci zakázky.
 

Podle Aubrechta se do výběrových řízení a veřejných obchodních soutěží na sanační a rekultivační práce často přihlašují firmy, které s podobnými pracemi nemají potřebné zkušenosti. Navíc většinou ani nedisponují potřebnou technikou. Návrh vládního zmocněnce pro severozápadní Čechy má zabránit současným hrátkám o nejnižší cenu jako rozhodujícího kritéria výběrových řízení.

Výběrová komise jmenovaná Fondem národního majetku (FNM) už například vybrala firmu MUS - DTS Vrbenský pro rekultivaci výsypky v Mostě - Velebudicích. Letos v listopadu schválila mezirezortní komise celkem 21 projektů sanací a rekultivací. V pěti případech už FNM vypsal výběrová řízení. Mezi schválenými projekty jsou například sanace havarijního stavu důlní výsypky Horní Jiřetín na Mostecku a ujíždějícího svahu zeminy v lokalitě Košťany - Hrob na Teplicku. Dále sanace bývalého lomu Chabařovice na Ústecku nebo Lomu Ležáky na Mostecku. Vládou schválených 15 miliard korun na likvidaci starých důlních zátěží v severozápadních Čechách bude využito během deseti let.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist