https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/automobilka-hyundai-zahajila-v-usa-vystavbu-tovarny-na-vyrobu-elektromobilu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Automobilka Hyundai zahájila v USA výstavbu továrny na výrobu elektromobilů

11.11.2022 00:08 | Ellabell (USA) (ČTK)
Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor zahájila ve Spojených státech výstavbu továrny na výrobu elektromobilů a baterií, do které investuje 5,54 miliardy dolarů (zhruba 136 miliard Kč). Informovala o tom agentura Reuters.
 

Automobilka Hyundai hodlá komerční výrobu v nové továrně zahájit v první polovině roku 2025. Závod s kapacitou 300 000 vozů ročně by měl vytvořit přes 8000 nových pracovních míst, píše Reuters.

Společnost Hyundai na konci října oznámila, že ve třetím čtvrtletí díky novým modelům Ioniq 6 a GV60 zvýšila prodej elektromobilů meziročně o 27 procent na 52 000 vozů. Elektromobily se tak na celkovém prodeji automobilky podílely více než pěti procenty.

Hyundai se spolu se svou sesterskou společností Kia Motors řadí z hlediska počtu prodaných aut mezi pět největších automobilek na světě. V listopadu 2008 Hyundai oficiálně zahájil sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku, zatímco Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních aut u Žiliny na Slovensku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist