https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/automobilka-toyota-chce-mit-do-roku-2035-vsechny-zavody-uhlikove-neutralni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Automobilka Toyota chce mít do roku 2035 všechny závody uhlíkové neutrální

8.7.2021 00:46 (ČTK)
Toyota v posledních letech razí postoj, že elektrická auta sice budou hrát ve snižování emisí velkou roli.
Toyota v posledních letech razí postoj, že elektrická auta sice budou hrát ve snižování emisí velkou roli.
Japonský výrobce vozů Toyota chce docílit toho, že všechny jeho závody po celém světě budou do roku 2035 uhlíkově neutrální. Za největší automobilku světa to uvedl její výrobní ředitel Masamiči Okada. Uhlíkové neutrality ve výrobě měla Toyota původně v plánu dosáhnout v roce 2050. Automobilka se nejprve zaměří na zavedení nových technologií při povrchové úpravě, lakování a odlévání.
 

"Tímto způsobem se zaměříme na procesy s výraznou produkcí oxidu uhličitého. Množství vzniklého plynu se pokusíme snížit co nejvíce, anebo úplně," uvedl Okada během virtuálního brífinku.

S ohledem na tlak ohledně snížení emisí už německá automobilka BMW oznámila, že její továrny v Číně plánují dosáhnout uhlíkové neutrality do konce letošního roku. Americký Ford chce zase do roku 2035 napájet všechny své závody obnovitelnou energií z místních zdrojů.

Toyota v posledních letech razí postoj, že elektrická auta sice budou hrát ve snižování emisí velkou roli, ale neměla by se opomínat další řešení, jakou jsou její úspěšné hybridy či vodíková auta, která se prodávají jen pomalu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist